Volledig scherm
Topscorer Thijs Beumer scoort tegen Blauw-Wit. © Theo Theune

BC Vlissingen geeft voorsprong van 23 punten uit handen

OVERZICHTVLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen konden een prima eerste helft geen vervolg geven en verloren met 93-97 van mededegradatiekandidaat Blauw-Wit. De Vlissingers zakten daardoor naar de laatste plaats in de eerste divisie. De Vlissingse vrouwen verloren eveneens met klein verschil (65-62). Door de nederlaag bij Kimbria zakte de ploeg naar de vierde plaats in de tweede divisie.

Mannen

BC Vlissingen - Blauw-Wit 93-97: In het degradatieduel hielden de teams elkaar tot 27-25 in evenwicht. Daarna schoot BC Vlissingen bijna alles raak en ging rusten met een riante 53-35-voorsprong. Na de pauze liep de ploeg van coach Klaas-Willem Barten uit naar een maximale voorsprong: 58-35.

Vervolgens verloor BC Vlissingen echter de controle over de wedstrijd. Blauw-Wit profiteerde en kwam razendsnel terug: 60-60. Bij 81-89 leek de strijd beslist in het voordeel van het team uit Roosendaal. De spectaculaire eindsprint van BC Vlissingen leidde nog tot 93-93, maar daarna besliste Blauw-Wit de wedstrijd vanaf de vrije-worplijn: 93-97.

Scores: Thijs Beumer 23, Jochem Beumer 16, Raylin Jimenez 13, Bouke Schrik 12, Amar van Sluijs 11, Mike de Kraker 11 en Benjamin Steenbeek 7.

Vrouwen

Kimbria - BC Vlissingen 65-62: In Maastricht had het team van coach Astrid Franke een bliksemstart, wat een 2-12-voorsprong opleverde. Daarna kwam de Limburgse ploeg langzaam maar zeker dichterbij en bij rust was het verschil geslonken tot 35-37.

In de tweede helft gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Na het derde kwart was het 48-48. Tot 62-62 hadden beide teams uitzicht op de overwinning, maar uiteindelijk trok Kimbria aan het langste eindje: 65-62.

Scores: Sheri Bos 24, Lisa Kuiper 12, Melanie Dolfing 8, Manisha Girjasing 6, Johanna Kuijs Murcia 5, Annabel Joziasse 3, Chantell de Nooijer 2 en Julia Fuertes Lara 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.