Volledig scherm
Mike de Kraker scoort voor BC Vlissingen tegen Octopus. © Theo Theune

Basketbalsters van BC Vlissingen makkelijk scorend naar zege

OVERZICHTVLISSINGEN - De basketbalmannen van BC Vlissingen moesten tegen het op de vijfde plaats staande Octopus een nederlaag slikken. Het team blijft daardoor op de laatste plaats in de eerste divisie. De Vlissingse vrouwen wonnen wel. Dankzij de zege op JRC Boxtel steeg de ploeg naar de vijfde plaats in de tweede divisie.

Mannen

BC Vlissingen - Octopus 69-77: In het eerste kwart hielden de teams elkaar in evenwicht: 17-18. Octopus liep daarna uit naar 21-32, maar een sterk slot zorgde er voor dat BC Vlissingen weer bijna langszij kwam bij de rust: 37-39. Direct na de pauze scoorde de ploeg uit Vught elf punten op rij, waardoor het verschil opliep naar 37-50. Deze kloof kwam BC Vlissingen niet meer te boven. Via 47-62 werd de eindstand 69-77.

Scores: Raylin Jimenez 26, Benjamin Steenbeek 11, Jochem Beumer 8, Mike de Kraker 7, Bouke Schrik 6, Thijs Beumer 5, Amar van Sluijs 4 en Tom Rottier 2.

Vrouwen

BC Vlissingen - JRC Boxtel 82-66: BC Vlissingen had een prima start en nam in het eerste kwart een 24-11 voorsprong. De ploeg uit Boxtel probeerde met een full-court press de achterstand te verkleinen, maar BC Vlissingen had steeds het goede antwoord en liep uit naar 44-26 bij rust. Na de pauze gooide JRC er aanvallend een schepje bovenop en kwam terug tot 60-46. Het team van coach Astrid Franke bleef echter gemakkelijk scoren, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam. Eindstand 82-66.

Scores: Sheri Bos 26, Lisa Kuiper 17, Rachel Zorgvliet 12, Júlia Fuertes Lara 11, Melanie Dolfing 7, Johanna Kuijs Murcia 4, Manisha Girjasing 3 en Chantell de Nooijer 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    PHILIPPINE - Wat een groot wielerfeest had moeten worden, eindigde eind maart desastreus. De 50ste editie van de Omloop van de Braakman was nog maar net onderweg, toen Robbert de Greef op de kasseien van de Timmermansweg een hartstilstand kreeg. Drie weken later ligt de 27-jarige renner van het Alecto Cycling Team nog steeds in een kunstmatige coma, maar er is hoop. ,,Mocht zijn situatie verbeteren, komt hij in aanmerking voor een donorhart”, meldt zijn ploeg.