Volledig scherm
Benjamin Steenbeek (rechts) was met 21 punten topscorer van BC Vlissingen. © Theo Theune

Basketballers Vlissingen kunnen vroege voorsprong niet vasthouden

OVERZICHTVLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen hielden lang stand tegen kampioenskandidaat Black Eagles, maar moesten in de slotfase toch buigen. BC Vlissingen blijft daardoor de op laatste plaats in de eerste divisie.

Ook de Vlissingse vrouwen verloren. Door de nederlaag tegen middenmoter Yellow Sox zakte de ploeg naar de vijfde plaats in de tweede divisie.

Mannen

Black Eagles - BC Vlissingen 98-78: In Rosmalen had coach Klaas-Willem Barten slechts zes spelers tot zijn beschikking tegen het op de tweede plaats staande Black Eagles. Desondanks bood BC Vlissingen prima tegenstand en nam in het eerste kwart een 15-18-voorsprong. Deze voorsprong bleef tot 30-31 op het scorebord, maar via driepunters nam Black Eagles de leiding over. Ruststand: 49-38. Na de pauze bleef BC Vlissingen goed volgen en kwam zelfs terug tot 72-66. In de slotfase gaf Black Eagles nog een keer gas en moest BC Vlissingen het antwoord schuldig blijven. Eindstand: 98-78.
Scores: Benjamin Steenbeek 21, Mike de Kraker 18, Jochem Beumer 12, Bouke Schrik 11, Raylin Jimenez 8 en Amar van Sluijs 8.

Vrouwen

BC Vlissingen - Yellow Sox 61-76: BC Vlissingen begon zwak aan de wedstrijd, terwijl Yellow Sox direct vol gas gaf. Na één kwart leek de wedstrijd dan ook al beslist: 6-23. In het tweede kwart begon het beter te draaien bij BC Vlissingen, maar bij rust keek de ploeg van coach Astrid Franke tegen een 25-45-achterstand aan. Na de pauze begon BC Vlissingen aan een inhaalrace en kwam terug tot 52-56. Yellow Sox gaf de zege echter niet meer uit handen en won met 61-76.
Scores: Sheri Bos 22, Lisa Kuiper 18, Melanie Dolfing 10, Chantell de Nooijer 6, Rachel Zorgvliet 2, Annabel Joziasse 2 en Júlia Fuertes Lara 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.