Volledig scherm
Raylin Jimenez (archieffoto) maakte 16 punten voor BC Vlissingen. © Theo Theune

Basketballers BC Vlissingen blijven hekkensluiter ondanks verdienstelijk duel

OVERZICHTVLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen boden lang tegenstand in Weert, maar moesten in de slotfase toch hun meerdere erkennen. Ze blijven daardoor hekkensluiter in de eerste divisie. Ook de Vlissingse vrouwen verloren. Door de nederlaag bij Black Eagles zakte de ploeg naar de zesde plaats in de tweede divisie.

Mannen. BAL Weert 2-BC Vlissingen 80-71: In Weert kon BC Vlissingen door blessures weer over slechts zes spelers beschikken. Tegenstander BAL 2 trad aan met enkele spelers uit het eerste team, dat in de eredivisie uitkomt. Desondanks kwam BC Vlissingen het beste uit de startblokken en nam het een 11-18-voorsprong. In het tweede kwart kwamen de Limburgers door een serie driepunters langszij en gingen rusten met een 48-41-voorsprong. In de tweede helft hielden de teams elkaar in evenwicht tot 65-64. Pas daarna kon de thuisploeg het beslissende gaatje slaan. Eindstand 80-71.

Scores: Raylin Jimenez 16, Mike de Kraker 16, Jochem Beumer 13, Amar van Sluijs 12, Bouke Schrik 12 en Benjamin Steenbeek 2.

Vrouwen. Black Eagles-BC Vlissingen 61-39: BC Vlissingen moest het doen zonder de zieke Sheri Bos, waardoor de ploeg flink verzwakt was. In het eerste kwart wist het team van coach Astrid Franke de schade te beperken tot 17-14. In het tweede kwart viel BC Vlissingen aanvallend stil, waardoor Black Eagles uitliep naar 34-20. Na de pauze vergrootte de ploeg uit Rosmalen het verschil naar 52-27. In het laatste kwart bleef deze marge gehandhaafd.

Scores: Lisa Kuiper 13, Melanie Dolfing 9, Manisha Girjasing 5, Chantell de Nooijer 4, Rachel Zorgvliet 4, Johanna Kuijs Murcia 2 en Annabel Joziasse 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.