Volledig scherm
Loïs van den Berg was verantwoordelijk voor twee doelpunten tijdens de gewonnen kampioenswedstrijd van DZK © Yvonne Stap

Avond vol kampioenschappen in DZK's Vrijburgbad, De Schelde verliest van koploper

OVERZICHTVLISSINGEN - In de thuiswedstrijd tegen DBD stelde de vrouwenploeg van DZK het kampioenschap veilig dankzij een klinkende 8-2-overwinning. De herenploeg van DZK verloor nipt van kampioen BZ&PC: 7-8. Ook De Schelde verloor in eigen huis. AquAmigos was met 5-3 te sterk voor de ploeg uit Terneuzen.

Mannen. DZK-BZ&PC 7-8: BZ&PC kon tegen DZK het kampioenschap veiligstellen. Voor DZK stond de tweede plaats op het spel. Het begin was voor BZ&PC, dat snel uitliep naar een 1-3-voorsprong. Bas Mechielsen schoot in de tweede periode de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar het antwoord van BZ&PC kwam al snel: 2-4. Toch kwam DZK weer terug in de wedstrijd, dankzij twee doelpunten van Bas van Houwelingen. De wedstrijd werd ontsierd door uitsluitingen over en weer, waardoor beiden ploegen vaak een overtalsituatie kregen. BZ&PC leek de wedstrijd te gaan beslissen, maar een strafworp werd afgekeurd. In de tegenaanval bracht Jarno de Jonge de spanning terug: 6-7. Luke Rijnbeek bracht BZ&PC weer een veilige marge, maar weer was het Jarno de Jonge die de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Het bleek uiteindelijk niet genoeg voor een overwinning van DZK, doordat BZ&PC de wedstrijd professioneel uitspeelde. Jarno de Jonge was verantwoordelijk voor drie doelpunten namens DZK en hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd: ,,We hebben hard gestreden en goed gespeeld met z’n allen, dus dan is het balen dat je op één doelpunt verschil de wedstrijd verliest.”

Scores DZK: Jarno de Jonge 3, Bas van Houwelingen 2, Wouter Stap en Bas Mechielsen beiden 1.

De Schelde-AquAmigos 3-5: De Schelde kreeg bezoek van koploper AquAmigos. De ploeg uit Terneuzen is in hevige strijd met drie ploegen om de derde plek. Beiden ploegen speelden met een hoge druk op de tegenstander, waardoor pas in de tweede periode de score werd geopend door AquAmigos en die ploeg uitliep naar een 0-2-voorsprong. Chiel de Pooter benutte namens de thuisploeg een overtalsituatie en schoot de 1-2 op het scorebord. Toch beloonde AquAmigos een ijzersterke tweede periode met nog twee doelpunten, waardoor het een ruime 1-4-voorsprong had. De wedstrijd leek gespeeld toen Pim Muskens namens de uitploeg de 1-5 scoorde. Ruben de Vos schoot één minuut voor het verstrijken van de derde periode de 2-5 binnen. Hoewel Chiel de Pooter zijn tweede van de avond maakte, kon de thuisploeg AquAmigos niet meer achterhalen: 3-5. Ondanks de verliespartij houdt De Schelde nog altijd zicht op de derde plek. Het staat nu vierde met evenveel punten als nummer drie RZ. Volgende week treft De Schelde nummer zes Nayade Classic.

Scores De Schelde: Chiel de Pooter 2, Ruben de Vos 1.

Vrouwen. DZK-DBD 8-2: De vrouwenploeg van DZK had een voorsprong van negen punten op achtervolger SWNZ en kon voor eigen publiek de titel veiligstellen. Loïs van den Berg en Eline Bekkers waren beiden met twee goals verantwoordelijk voor de 4-0-voorsprong na de eerste periode. Toch zakte het tempo bij DZK, wat resulteerde in een doelpuntloze tweede periode. Gesteund door een vol Vrijburgbad zette DZK extra aan in de derde periode. Eline Bekkers maakte haar derde van de avond door een strafworp te benutte. Pas nadat Joyce Piek de keeper verschalkte en de 6-0 maakte, deed tegenstander DBD wat terug: 6-1. Diezelfde Joyce Piek was ook verantwoordelijk voor de 7-1. Met nog één periode te gaan en een voorsprong van zes doelpunten, wist DZK dat het de titel voor het oprapen lag. Het slotakkoord was voor Liliane Solé. Met nog één seconden op de klok maakte zij de 8-2 en was het feest compleet aan de kant van de Vlissingse ploeg. Door het kampioenschap promoveert DZK naar de eerste klasse.

Scores DZK: Eline Bekkers 3, Loïs van den Berg en Joyce Piek 2, Liliane Solé 1

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement