Volledig scherm
Anita de Ridder. © Ruben Oreel

Anita de Ridder neemt TOP bij de hand voor dubbele primeur

MIDDELBURG - De korfballers van TOP deden zaterdag prima zaken door in het sleutelduel in ereklasse B DeetosSnel te verslaan. Na vier nederlagen haalde TOP de eerste punten binnen. Daardoor doet het de laatste plaats voorlopig over aan de Dordtse degradatieconcurrent.

Anita de Ridder nam haar ploeg nadrukkelijk bij de hand in korbalmekka Dordrecht. Van de eerste zeven treffers stonden er vier op haar conto. Een welkome bliksemafleiding van het duel Jurgen Janse versus Jimin de Vries, de bepalende spits van DeetosSnel. Veelal viel dat duel in Arnemuids voordeel uit, waardoor de angel uit het spel van de thuisploeg werd gehaald.

Uit de 8-9-voorsprong bij rust tankte TOP vertrouwen, wat in de tweede helft gestaag vorm kreeg door verder weg te lopen bij DeetosSnel. De Dordtenaren sputterden nog wat tegen op 12-16, maar speelden toen al een verloren wedstrijd.

Een dubbele primeur voor TOP dat niet eerder punten in de ereklasse pakte en niet eerder won bij DeetosSnel. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Huwelijk
    PREMIUM
    column barry van der hooft

    Huwelijk

    Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.