Volledig scherm
Voormalig Terneuzenaar Thorsten Sollie had geen medelijden met Kevin de Rooij van Animo.

Animo kan landskampioen met Zeeuwse tint niet van troon stoten

OVERZICHTVLISSINGEN - De tennissers van TC Animo verloren in Terneuzen het topduel in de landelijke Topklasse met 4-2 van Krimpen. Daardoor is voor de tegenstander de weg geplaveid voor de derde titel op rij.

Animo-Krimpen 2-5: In de eerste partij verloor Vlaming Philip De Vetter met 6-3 6-2 van Bart van den Berg. Op 2 slaagde routinier Kevin de Rooij er niet in een game te behalen tegen de jeugdige oud-Terneuzenaar Thorsten Sollie. Jeroen Alliët startte prima tegen Joeri Ertner, maar verloor uiteindelijk in drie sets. Ruud Martens won als enige zijn single (twee sets) ten koste van Rob van den Berg. De Koewachtenaar zegevierde samen met Alliët ook in het tweede dubbel. In de supertiebreak tegen het duo Ertner/Rob van den Berg werd het 10-5.

Sjef-Pijnacker 6-0: TC Sjef staat samen met TC Animo en de Delftse Tennisbond met 16 punten op de tweede plaats. De Aardenburgers klopten thuis met 6-0 TV Pijnacker, dat slechts met twee spelers was afgereisd naar Zeeuws-Vlaanderen. ,,Op verzoek van Pijnacker wilden we deze wedstrijd verzetten naar donderdag 30 mei, maar daar stak de KNLTB een stokje voor. Uitstel kan alleen als een wedstrijd bijvoorbeeld is uitgeregend’’, aldus Wesley Claerhoudt van TC Sjef. Dominique Coene uit Maldegem en Beau Vanhoutte uit Torhout versloegen in hun single eenvoudig in twee sets Tim van Pagée en Timo Tergau. Opvallend was dat in het dubbel Vanhoutte (3-status) en 5-speler Thibaut De Windt met 10-8 in de supertiebreak Pagée (3) en Tergau (2) bedwongen.

Zeeuwse hoofdklasse

In de Zeeuwse hoofdklasse kan zaterdag in Clinge de champagne ontkurkt worden bij koploper Game’78. De Zeeuws-Vlamingen wonnen in Arnemuiden met 5-1 van De Schenge. Nummer twee De Goese Maan klopte Westerschouwen met 4-2. Nummer drie DOS bedwong in Vlissingen met 5-1 TC Smash.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.