Volledig scherm
© Getty Images

Alleen wonder kan volleybalsters van Bok nog redden

OVERZICHTVLISSINGEN - De volleybalsters van Bok staan na een nieuwe zware nederlaag met één been in de promotieklasse. De formatie van Arvid Meijer verloor met 4-0 van Volley2B en sluitt met elf punten achterstand de rij in de derde divisie. 

De vrouwen van Ardito wonnen de derby tegen VVS’92 met 3-1. Stevo versloeg Dunamis met 3-2 en Forza ging met 3-1 onderuit tegen WHV. Bij de mannen was er winst voor Mytilus (4-0) en Stevo (3-1). Forza verloor kansloos met 4-0 en blijft in de derde divisie in de problemen.

Vrouwen

Volley2B-Bok 4-0 (25-18, 25-20, 25-23, 25-17): Bok treft in de laatste vijf duels drie teams uit het linkerrijtje en moet daarin een huzarenstukje leveren om aan degradatie te ontsnappen. Tegen het twee plaatsen hoger geklasseerde Volley2B was Bok drie sets niet veel minder en was er in de derde set kans op winst. In die set gingen beide teams gelijk op, maar had Volley2B in de slotfase de zenuwen het best in bedwang. In de laatste set liep de thuisploeg uit tot 21-6, voordat Bok de schade kon beperken.

WHV-Forza 3-1 (25-22, 25-19, 25-21, 16-25): De uitslagen van Forza kennen in de zes in 2019 gespeelde duels een patroon, waarin winst en verlies elkaar opvolgen. Na de winst van een week eerder was het verlies bij WHV vooral te wijten aan een veel te hoge foutenlast aan Schouwse kant. ,,Als je elf fouten maakt in een set, maak je het jezelf lastig’’, zei Louise Vleugel. In een duel met veel lange rally's trok Forza te vaak aan het kortste eind. In de laatste set redde een frank en vrij spelend Forza de eer.

Stevo-Dunamis 3-2 (18-25, 25-23, 20-25, 25-23, 15-10): Een zwaarbevochten zege voor Stevo, dat tot twee keer toe een achterstand weg werkte en dat deed door in de tweede en vierde set te winnen met het kleinst mogelijke verschil. Stevo had in het begin problemen met de eigen service, die te veel fout ging. Bovendien serveerde Dunamis wel lastig en scoorden de gasten veel met tactische ballen. Behalve veerkracht beschikte Stevo ook over een betere conditie. De vijfde set werd dan ook zonder problemen gewonnen.

Ardito-VVS'92 3-1 (24-26, 25-21, 25-7, 25-13): De derby was slechts in de eerste set spannend. Daarin boog Ardito hard werkend en op een goede servicebeurt van Michelle Muller een achterstand in een boeiende slotfase om in winst. Daarna gooide Ardito alle schroom van zich af. De nummer vier van de eerste klasse sloeg aan het eind van de tweede set een gaatje en was daarna heer en meester.

De derde set was een walk-over, omdat VVS’92 geen antwoord had op de prima Souburgse opslagen en aanvallend lam werd gelegd. Vooral Henriëtte Swartjes, die sprak van een overwinning van het collectief en de onderlinge communicatie en het positiespel prees, onderscheidde zich met lastige services. In de vierde set bleef Ardito bij de les en werd bekeken spelend afgewikkeld naar een nieuwe ruime zege.

Mannen

Sliedrecht Sport 3-Forza 4-0 (25-23, 25-10, 25-22, 25-11): Een wedstrijd waarin goede en slechte fases aan Schouwse kant elkaar afwisselden. Forza kreeg uiteindelijk met 4-0 op de broek, omdat de pass ver onder de maat bleef. Desondanks klampten de Zeeuwen in de eerste en derde set lang aan. In de tweede en vierde set stond er geen maat op het spel van de thuisploeg, die zich in aanvallend opzicht kon uitleven. ,,Het was een cursusje omgaan met teleurstelling, omdat de foutenlast veel te hoog was'', vond Willem van Gilst.

Stevo-Vollido 3-1 (25-19, 23-25, 25-15, 25-19): De Zeeuws-Vlamingen zitten al weken in een flow en pakten ook tegen Vollido uit met een ruime zege. Stevo serveerde weer knap lastig en haalde daarmee de angel uit de Zuid-Hollandse aanval. Het spel van Vollido werd daardoor voorspelbaar. De bezoekers maakten daarnaast meer fouten. Die werden door Stevo goed afgestraft. Na winst in de eerste set zette de thuisploeg in het tweede bedrijf de eindsprint te laat in. In de derde en vierde set was er geen vuiltje aan de lucht.

Mytilus-Sliedrecht Sport 7 4-0 (25-12, 26-24, 25-21, 25-20): Vooraf hadden velen aan Goese kant een zwaar hoofd in het duel met de nummer vijf, omdat maar liefst vijf spelers van Mytilus vorige week door griep waren geveld. Bovendien kampte de thuisploeg met blessures. Toch begon Mytilus flitsend. Veel servicedruk, een sterk blok en een genadeloze afwerking aan het net waren de ingrediënten voor een prima partij, waarin de Zeeuwen het slechts aan het eind van de tweede set heel even knap lastig hadden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.