Volledig scherm
FC Lisse en Hoek nemen het woensdagavond tegen elkaar op in het toernooi om de KNVB beker. © Fotobewerking PZC

Landelijke media massaal uitgerukt naar Lisse

LISSE - De media zijn massaal uitgerukt naar sportpark Ter Specke in het Zuid-Hollandse Lisse, waar woensdagavond de veelbesproken strafschoppenserie tussen de amateurs van FC Lisse en HSV Hoek wordt overgedaan. ''Alle landelijke media zijn aanwezig, zeker tien cameraploegen'', twittert de club.

De rechter moest tussenbeide komen in de penaltysoap. Lisse won op 20 september de bekerwedstrijd in de eerste ronde na strafschoppen, maar de scheidsrechter had de strafschoppen niet om en om laten nemen en dat mocht niet van de KNVB. Lisse spande een kort geding aan om het besluit van de bond ongedaan te krijgen, maar de rechter stelde de KNVB in het gelijk.

In principe nemen dezelfde vijf spelers van beide ploegen de penalty's. Er is wel een nieuwe arbiter aangesteld. De dertigjarige Allart Lindhout zal de strafschoppen volgens de KNVB-regels om en om laten nemen.

De winnaar neemt het op 25 oktober in de tweede ronde op tegen Heracles Almelo. Volg de gehele strafschoppenserie vanavond in onze liveblog.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement