Volledig scherm
HSV Hoek-keeper Jordy de Jonghe juicht met zijn ploeggenoten. © ANP

Hoek schakelt FC Lisse uit op historische avond

VIDEOLISSE – Hoek heeft de veelbesproken strafschoppenserie tegen FC Lisse woensdagavond alsnog gewonnen.

De Zeeuwse hoofdklasser verloor de serie aanvankelijk op 20 september in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi Lisse, maar omdat die onreglementair volgens het ABBA-principe (eerst ploeg A, dan twee keer ploeg B en weer ploeg A) werd genomen moesten beide ploegen in de herkansing. Hoek bleek drie weken later wel te sterk voor de tweede divisionist.

Tekst loopt verder onder video (strafschoppen beginnen op 12:45 min.)

Bram Leroy, Titas Vitukynas, Niek van Sprundel, Rik Impens, Aaron Verwilligen en Reguillo Vandepitte scoorden op de historische avond voor de formatie van Jannes Tant, terwijl Fabian Wilson de tiende, mogelijk beslissende strafschop miste. Bij FC Lisse misten Robert van Boxel en Lars Rauws op een volgepakt sportpark Ter Specke. Daardoor kwam er voor Hoek alsnog een mooi eind aan de strafschoppensoap en plaatste de ploeg zich voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Dat leverde de club 15.000 euro en een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (25 oktober) op.

Volledig scherm
Hoek-speler Reguillo Vandepitte: 'Het was een bizarre dag.' © PZC


FC Lisse dacht al zeker te zijn van die beloningen. De ploeg bleek na 120 minuten (2-2) in de strafschoppenserie te sterk voor Hoek. Na twaalf penalty’s en missers van Thierry Monteny (FC Lisse), Reguillo Vandepitte en Zinho Chergui (Hoek) trok FC Lisse aan het langste eind, maar al snel na afloop ontstond er twijfel over de gehanteerde volgorde.

Kort geding

De KNVB nam diezelfde avond nog contact op met mensen van FC Lisse, Hoek en arbiter Marc Nagtegaal en startte een onderzoek. Maandag 25 september besloot het bestuur betaald voetbal dat de strafschoppenserie over moest. FC Lisse spande nog een kort geding aan, omdat ze bij de club van mening waren dat het orgaan niet bevoegd was dat te besluiten, maar de voorzieningenrechter stelde de KNVB afgelopen vrijdag in het gelijk.

Woensdagavond kwam het dan toch van een herkansing, op een voor FC Lisse rampzalig verlopen avond. Royce de Vries, advocaat van FC Lisse, sprak tijdens het kort geding al onheilspellend: ,,FC Lisse staat mentaal al met 0-3 achter’’. Die achterstand bleek onoverkomelijk.

Lees ook:

Tien 'uitverkorenen' oefenen op strafschoppen, Beshliaha valt af
Record kwam 'penaltykiller' Ten Rouwelaar niet aanwaaien
Waarom begint de serie voor FC Lisse en Hoek niet bij de derde strafschop?
Dit mogen de spelers van FC Lisse en Hoek wel/niet van 'Professor Penalty'

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement