Volledig scherm
Koning Willem-Alexander luidt een belboei als officiële opening van het lustrumjaar 75 jaar vrijheid. © ANP

TERUGLEZEN | Start viering 75 jaar bevrijding in Terneuzen

TERNEUZEN - Koning Willem-Alexander heeft vandaag in Terneuzen het startsein gegeven voor de herdenking van de Slag om de Schelde, en daarmee ook de viering van 75 jaar bevrijding. De PZC was er uiteraard bij in Terneuzen. U kunt hieronder alle gebeurtenissen van vandaag teruglezen. Dit liveblog is nu gesloten.

Volledig scherm
De herdenking van de Slag om de Schelde in 2014. © RUBEN OREEL
Volledig scherm
Terneuzen, 26 oktober 1944. Inladen van amfibievoertuigen voor de oversteek naar Ellewoutsdijk, de 52nd Lowland Division en 7th Battalion The Cameronians (Scottish Rifles). Fotograaf onbekend, herkomst New York Times, collectie foto's, ZB Beeldbank Zeeland 32518 © New York Times
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”