Terneuzen is klaar voor grootse viering 75 jaar vrijheid

VIDEOTERNEUZEN - Na een volle week keihard werken is Terneuzen er klaar voor, voor de landelijke start zaterdag van de viering van 75 jaar vrijheid én de herdenking van de Slag om de Schelde die plaatsvond in de herfst van 1944. 

De officiële opening door onder anderen koning Willem-Alexander is om 15.30 uur. Tal van andere activiteiten met veel live muziek beginnen om 11.00 uur, zoals op de groots opgezette, uit tientallen zeecontainers opgebouwde  Vrijheidsboulevard aan de Westerschelde. Elke container vertelt een eigen oorlogsverhaal, zoals die van het Korps Commandotroepen met Jack Bakker (links op de foto).

Volledig scherm
Jack Bakker (links) uit Roosendaal en zijn compagnon bezig met het overeind zetten van een commandopop in de container van het Korps Commandotroepen. © Peter Nicolai
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”