Volledig scherm
Gevluchte Syrische gezinnen vieren 75 jaar vrijheid mee in Terneuzen, Jehad Kembaz (tweede van links) en Samer Aljani (met geruit overhemd). © Camile Schelstraete

Syrische gezinnen vieren 75 jaar vrijheid mee

TERNEUZEN - Op een bank op de Terneuzense Scheldeboulevard genieten ze zaterdagmiddag van hun ijsjes: Jehad Kembaz, zijn vrouw en hun kinderen. Ze wonen sinds drie jaar in Axel, nadat ze zijn gevlucht voor de oorlog in hun land, in Syrië.

Prachtig vindt Jehad de viering van 75 jaar vrijheid, een vrijheid die hijzelf en zijn gezin niet meer vond in Syrië. ,,Vrijheid is het belangrijkste wat er is.” Wat hij zeker zo belangrijk vindt: ,,De meeste mensen hier zijn aardig.” Samer Alnaji, gevlucht uit Aleppo, komt erbij. Hij lacht breeduit. ,,Het is heel mooi dat wij dit nu met jullie kunnen vieren.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”