Volledig scherm
Vrijheidsboulevard in wording op de Scheldeboulevard in Terneuzen. © Harmen Van Der Werf

Start van vrijheidsviering werpt in Terneuzen z'n schaduw vooruit

TERNEUZEN - De grootschalige manifestatie ‘start viering 75 jaar vrijheid’ werpt haar schaduw al vooruit in Terneuzen.

Volledig scherm
Scheldeboulevard was alleen maandag afgesloten bij de noordelijke rotonde bij de Oostsluis, verkeer kan tot zaterdag wel doorrijden tot de Nieuwstraat en de parkeergarage Theaterplein. © Harmen Van Der Werf

De Scheldeboulevard in Terneuzen is sinds maandag voor doorgaand verkeer afgesloten tussen de Nieuwstraat en de afslag Stadhuisplein, zoals ook met de jaarlijkse Havendagen. De parkeergarage Theaterplein is daarmee tot zaterdag gewoon bereikbaar. Op het afgesloten gedeelte van de Scheldeboulevard, ter hoogte van het restaurant Westbeer, is de Vrijheidsboulevard uit de grond gestampt. Die bestaat uit tientallen containers.  De Slag om de Schelde, van september tot in november 1944, zal erin worden uitgebeeld.

Op toegangswegen naar Terneuzen zijn tal van gele borden gezet die automobilisten en andere verkeersdeelnemers alvast erop wijzen wat hen op de feestdag, aanstaande zaterdag, te wachten staat. Zo zal het sluizencomplex de hele dag afgesloten zijn voor doorgaand autoverkeer. Automobilisten kunnen het beste hun wagen bij de skihal in Terneuzen-Zuid parkeren of aan de Techniekstraat, ook in Terneuzen-Zuid. Vandaar rijden pendelbussen naar het centrum. Fietsers kunnen bij het centrum hun rijwiel kwijt in vier bewaakte fietsenstallingen.

Volledig scherm
Fieters mogen zelfs niet over de noordelijke brug van de Oostsluis. © Harmen Van Der Werf
Volledig scherm
Parking bij busstation Terneuzen langere tijd dicht. © Harmen Van Der Werf
De Slag om de Schelde, nu 75 jaar geleden, was een van de grootste operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over de slag, die dit jaar groots wordt herdacht, is al heel veel geschreven. De komende maanden volgen wij alles rond de herdenkingen. Lees ook alles wat de PZC en Omroep Zeeland eerder samen publiceerden op de website www.deslagomdeschelde.nl.

Ook interessant is hoe wij samen met andere media de weg naar de bevrijding van D-Day in 1944 tot de Duitse capitulatie in mei 1945 beschreven op wegnaardebevrijding.nl.

Andere interessante links:

Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp

Het Polderhuis in Westkapelle

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement