Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Wilhelmina bezoekt op 15 maart 1945 Schoondijke. Midden vooraan (vijfde van rechts) staat moeder Marie Huigh-van der Meulen. Achter het hekwerk van de muziektent staat Siem (met bril) midden vooraan. © Reproductie Peter Nicolai

Siem Huigh verloor zijn vader tijdens de bevrijding: ‘Jij bent een mama’s kindje’, zeiden andere kinderen

Dit is het 22ste deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Siem Huigh (1937) over zijn vlucht uit  Schoondijke, waarbij zijn vader om het leven kwam: ,,Achteraf bezien hadden we beter in Schoondijke kunnen blijven. Maar ja, je komt altijd slimmer van de markt dan je er naartoe gaat.”

De puzzel ligt in duizend stukjes op de eettafel. Voor een deel in elkaar. Extra uitdagend is dat de getekende afbeelding op de doos niet helemaal overeenkomt met de in elkaar te puzzelen voorstelling. ,,Dit is mijn enige hobby”, zegt Siem Huigh. Hij heeft erover nagedacht. Puzzels van duizend stukjes beslaan de helft van de tafel. Zo blijft er genoeg ruimte over voor de maaltijd met zijn tweeën, met zijn vrouw Ria.

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.