Volledig scherm
Mijnenjager HMS Hurworth van de Britse marinevloot. © Stichting Oorlogsjaren Vlissingen

Saluut voor Britse gevallen bevrijders in Vlissingen

VLISSINGEN - De Britse mijnenveger HMS Hurworth markeert vrijdag 30 augustus de onthulling van de Roll of Honour aan de Oranjedijk in Vlissingen met saluutschoten vanaf de Westerschelde. Over een lengte van twintig meter staan de namen en regimenten van de 69 gevallen bevrijders van Vlissingen bij het monument Uncle Beach.

Dat gebeurt om 16.00 uur bij de Oranjemolen, aan de vooravond van de landelijke herdenking van de Slag om de Schelde in Terneuzen, in aanwezigheid van een delegatie van de Britse overheid en doedelzakspelers. Koninklijke Harmonie Ons Genoegen speelt de volksliederen. 

Kunstenaar Hans Bommeljé ontwierp de Roll of Honour. Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen vond donateurs  bij bedrijven en stichtingen, de gemeente Vlissingen en een aantal sympathisanten zoals inwoners van Vlissingen. Het monument draagt de titel ‘Each name is a cry for peace’, ‘Elke naam is een schreeuw om vrede ‘.

Daarmee wil de stichting helder maken dat de dood van de 69 strijders betekenis heeft voor de samenleving van toen, nu en in de toekomst.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement