Volledig scherm
De Geallieerde troepen landen in Vlissingen bij de Oranjemolen, oktober 1944 © Zeeuws Maritiem MuZEEum

Ooggetuigen van de bevrijding van Vlissingen openen expositie in de Oranjemolen

VLISSINGEN - Ooggetuigen van de geallieerde landing op de Vlissingse stranden bij de Oranjemolen openen woensdag 3 juli de nieuwe expositie Slag om de Schelde van het MuZEEum. 

De begane grond van de molen is vanaf vrijdag 5 juli elk weekeinde te bezoeken.

In het 75ste herdenkingsjaar van de Slag om de Schelde gaat de aandacht op de expositie vooral naar persoonlijke verhalen. In video's vertellen ooggetuigen over de bevrijding van Vlissingen. Op de molenvloer is op een stadsplattegrond te zien hoe de stad er in oktober 1944 bij lag. De verwoesting van Vlissingen en de nasleep van de oorlog is te zien op foto’s.  

Bezetting

In het MuZEEum zelf aan de Nieuwendijk lopen nog twee tentoonstellingen in het kader van de Slag om de Schelde. Er is 'Bommen en Granaten', van de Vlissinger Dani Ploeger over verbanden tussen geweld, elektronica en terrorisme. Van de Vlissingse kunstenaar Cees van der Burght is met tekeningen, schilderijen en maquettes een tentoonstelling gemaakt. Die heet 'Bezetting Verbeeld', over hoe hij als jongen de bezettingstijd beleefde en schetsen maakte van wat hij zag. Het MuZEEum gaat binnenkort de presentatie van de éénmansonderzeeër Biber in de vitrinecontainer naast de molen verbeteren.

Volledig scherm
Logo Vlissingen 75 jaar Slag om de Schelde © Gemeente Vlissingen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement