Volledig scherm
Slag om de Schelde. PZC © Bevrijdingsmuseum Zeeland

NOS zendt herdenking Slag om de Schelde in Terneuzen rechtstreeks uit

TERNEUZEN - De NOS zendt zaterdag 31 augustus de herdenking van de Slag om de Schelde rechstreeks uit. Bij die herdenking geeft koning Willem-Alexander het startschot voor de viering van 75 jaar bevrijding.

De NOS maakt een live verslag van de viering, met onder meer aandacht voor veteranen die Nederland hebben bevrijd en een vlootschouw van marineschepen op de Westerschelde. Behalve Willem-Alexander wonen ook koningin Máxima, premier Rutte en andere leden van het kabinet de viering bij. De Belgische koning Filip en koningin Mathilde nemen ook deel aan het officiële programma in het Scheldetheater. Gasten uit de voormalige geallieerde landen zijn eveneens aanwezig.

De uitzending is ‘s middags van 14.30 tot 16.00 uur op NPO1. 's Avonds wordt er nog een samenvatting uitgezonden van 19.03 tot 19.50 uur, eveneens op NPO1. Beide programma's worden gepresenteerd door Herman van der Zandt.

De Slag om de Schelde, nu 75 jaar geleden, was een van de grootste operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over de slag, die dit jaar groots wordt herdacht, is al heel veel geschreven. De komende maanden volgen wij alles rond de herdenkingen. Lees ook alles wat de PZC en Omroep Zeeland eerder samen publiceerden op de website www.deslagomdeschelde.nl.

Ook interessant is hoe wij samen met andere media de weg naar de bevrijding van D-Day in 1944 tot de Duitse capitulatie in mei 1945 beschreven op wegnaardebevrijding.nl.

Andere interessante links:

Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp

Het Polderhuis in Westkapelle

Memorial 40-45 Kapelle

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.