Volledig scherm
Slag om de Schelde. PZC © Bevrijdingsmuseum Zeeland

NOS zendt herdenking Slag om de Schelde in Terneuzen rechtstreeks uit

TERNEUZEN - De NOS zendt zaterdag 31 augustus de herdenking van de Slag om de Schelde rechstreeks uit. Bij die herdenking geeft koning Willem-Alexander het startschot voor de viering van 75 jaar bevrijding.

De NOS maakt een live verslag van de viering, met onder meer aandacht voor veteranen die Nederland hebben bevrijd en een vlootschouw van marineschepen op de Westerschelde. Behalve Willem-Alexander wonen ook koningin Máxima, premier Rutte en andere leden van het kabinet de viering bij. De Belgische koning Filip en koningin Mathilde nemen ook deel aan het officiële programma in het Scheldetheater. Gasten uit de voormalige geallieerde landen zijn eveneens aanwezig.

De uitzending is ‘s middags van 14.30 tot 16.00 uur op NPO1. 's Avonds wordt er nog een samenvatting uitgezonden van 19.03 tot 19.50 uur, eveneens op NPO1. Beide programma's worden gepresenteerd door Herman van der Zandt.

De Slag om de Schelde, nu 75 jaar geleden, was een van de grootste operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over de slag, die dit jaar groots wordt herdacht, is al heel veel geschreven. De komende maanden volgen wij alles rond de herdenkingen. Lees ook alles wat de PZC en Omroep Zeeland eerder samen publiceerden op de website www.deslagomdeschelde.nl.

Ook interessant is hoe wij samen met andere media de weg naar de bevrijding van D-Day in 1944 tot de Duitse capitulatie in mei 1945 beschreven op wegnaardebevrijding.nl.

Andere interessante links:

Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp

Het Polderhuis in Westkapelle

Memorial 40-45 Kapelle

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissinger wil via crowdfunding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerkelijk’

    Vlissinger wil via crowdfun­ding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerke­lijk’

    VLISSINGEN - Tiago Ribeiro Rodrigues uit Vlissingen kreeg vorig weekend een even onverwacht als verbijsterend telefoontje: zijn broer Michel Drost was overleden. Ineens, op 41-jarige leeftijd. Maar niet in Zeeland, of Nederland. Nee, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hoe dat is gebeurd is nog onduidelijk. Rodrigues is een crowdfundingsactie begonnen om het lichaam van zijn broer terug te halen naar Nederland.