De Markt van Middelburg circa 1942, er wordt hard aan het herstel gewerkt, de wederopbouw van het stadhuis is al ver gevorderd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Markt van Middelburg circa 1942, er wordt hard aan het herstel gewerkt, de wederopbouw van het stadhuis is al ver gevorderd. © collectie Paul Voskamp

Middelburgse Dicky Schouten-van Loo hoorde de Duitsers zingen

Dit is het vijfde deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de 90-jarige Dicky Schouten-van Loo, dochter van aannemer en brandmeester Van Loo in Middelburg. 

Toevallig heeft ze afgelopen winter het hele verhaal van haar leven tot haar trouwen in 1953 opgeschreven. Op verzoek van dochter Jeannette. Die vroeg er al jaren om. Nu is het er dan van gekomen. ,,Ik vind het wel eens vervelend dat ik alle finesses nog zo goed weet.”

Dicky Schouten-van Loo: ,,Die Duitse soldaten zongen toch mooi. Later schaamde ik me voor dat gevoel en kon ik mezelf wel een klap voor de kop geven.”
Volledig scherm
Dicky Schouten-van Loo: ,,Die Duitse soldaten zongen toch mooi. Later schaamde ik me voor dat gevoel en kon ik mezelf wel een klap voor de kop geven.” © Ernesta Verburg
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement