Volledig scherm
PREMIUM
Loe Baltussen op de plek waar Marien de Groot en Wouter Damen in koelen bloede standrechtelijk werden geëxecuteerd. © Timo van de Kasteele

In de rug geschoten, aan de rand van een greppel: de executie van twee Zeeuwse verzetshelden

HOOGERHEIDE - De executie van de Zeeuwse verzetsstrijders Marien de Groot en Wouter Damen heeft het leven van Daan Kloosterman getekend. Nu, 75 jaar later, reconstrueren zijn zoon Joan Kloosterman en luchtmachtveteraan Loe Baltussen waar de moord precies is gebeurd.

De affaire in de Cuijpersbossen tussen Woensdrecht en Bergen op Zoom heeft grote weerslag op het gezin Kloosterman. Daan, de vader van oud-journalist Joan Kloosterman, heeft jarenlang nachtmerries. Raakt depressief en belandt in de psychiatrie. ,,Hadden ze mij maar doodgeschoten, zei hij altijd”, vertelt Joan Kloosterman.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.