Volledig scherm
© Marcelle Davidse

Eerste stripboek Slag om Schelde voor Canadese kolonel

NIEUWDORP - Scenarioschrijver Willem Meijer (donker blauw pak) overhandigt het eerste exemplaar van stripboek ‘De Scherpschutter’ aan kolonel Tim Young. Een groep van ruim tweehonderd Canadese militairen bracht zaterdag een kort bezoek aan Zeeland. De Canadezen zijn in Nederland om deel te nemen aan de Vierdaagse van Nijmegen. 

Voor het Canadese leger is de Slag om de Schelde in 1944 een van de belangrijkste veldslagen uit zijn geschiedenis. Daarom bezochten ze zaterdag het monument op de Sloedam, het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp en de militaire begraafplaats in Bergen op Zoom. 

In het museum overhandigde Willem Meijer het eerste exemplaar van het stripboek De Scherpschutter aan kolonel Tim Young, de militair attaché van de Canadese ambassade in Nederland. Hij kreeg het boek bij de Baileybrug in het museum. Het verhaal, dat Meijer samen met Arthur Scheijde schreef, speelt zich af tegen de achtergrond van de Slag om de Schelde.

De Slag om de Schelde, nu 75 jaar geleden, was een van de grootste operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over de slag, die dit jaar groots wordt herdacht, is al heel veel geschreven. De komende maanden volgen wij alles rond de herdenkingen. Lees ook alles wat de PZC en Omroep Zeeland eerder samen publiceerden op de website www.deslagomdeschelde.nl.

Ook interessant is hoe wij samen met andere media de weg naar de bevrijding van D-Day in 1944 tot de Duitse capitulatie in mei 1945 beschreven op wegnaardebevrijding.nl.

Andere relevante links:
Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp
Het Polderhuis in Westkapelle
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement