Volledig scherm
PREMIUM
De Franse oorlogsveteraan Achille Muller bezoekt voor het eerst de Franse militaire begraafplaats in Kapelle. Acht collega's van hem liggen er begraven. © Andries Looijen

Eerste bezoek aan Franse begraafplaats in Kapelle is emotioneel moment voor oorlogsveteraan Achille Muller

KAPELLE - De Franse oorlogsveteraan Achille Muller heeft zondagmorgen voor het eerst de Franse begraafplaats in Kapelle bezocht. De 95-jarige oud-strijder was zaterdag in Terneuzen ook aanwezig bij de start van het jubileum 75 Jaar Vrijheid en de herdenking van de Slag om de Schelde. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog was de veteraan terug op Nederlandse bodem. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkelder onder kerk in Rilland
    PREMIUM
    video

    Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkel­der onder kerk in Rilland

    RILLAND - ,,Is dit alles?” De verbazing over de afmetingen van de stookkelder onder de Bathsewegkerk is groot wanneer Jap Goedbloed (82) de stalen trap afdaalt. Op de keldervloer staat nu een laag vies water. Tussen de rommel springen kikkers weg. ,,Hier moeten de matrassen gelegen hebben waarop we sliepen. De ruimte was toen nog kleiner, want er stond ook nog een grote kachel in.” ,,Heel gek, in mijn herinnering was hier een raam...”, zegt zijn broer Henk, turend naar een blinde muur.