Volledig scherm
Chloë Vergeer, Canadese voor één dag, bij de ingang van de uit tachtig zeecontainers opgebouwde Vrijheidsboulevard. © Camile Schelstraete

Chloë Vergeer is Canadese, voor één dag

TERNEUZEN - Ze komt ‘gewoon’ uit Terneuzen, maar Chloë Vergeer (17) is zaterdag voor één dag een Canadese.

Gekleed in een mooi uitgesneden Canadees uniform staat ze aan het begin van de Vrijheidsboulevard. Hoe jong ze ook is, de Tweede Wereldoorlog en vooral de bevrijding van Axel heeft haar gegrepen. Uit liefde, ook wel. Haar vriend is Pepijn Maas, zoon van Mario Maas, oprichter van oorlogsmuseum Gdynia in Axel. ,,Straks is er niemand meer die de oorlog heeft meegemaakt", legt ze haar drijfveer uit. ,,Het blijft dan belangrijk daarbij stil te staan, om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”