Volledig scherm
Hoofdverdachte Gökmen Tanis © AFP

Schietpartij Utrecht in Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de schietpartij van maandag in een tram bij het Utrechtse 24 Oktoberplein. Dat meldt AvroTros. Er wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen en tijdens de uitzending is er contact met het team dat onderzoek doet naar de schietpartij die drie mensen het leven heeft gekost.

Gökmen Tanis schoot gisteren in een tram drie mensen dood, vijf anderen raakten gewond. Bekenden van de man omschrijven hem als een instabiel persoon die drugs gebruikte, maar het Openbaar Ministerie houdt ernstig rekening met een terroristisch motief.

  1. Vuilniswagenchauffeur voorkomt ongeluk door wegblokkade bij gekantelde caravan

    Vuilniswa­gen­chauf­feur voorkomt ongeluk door wegblokka­de bij gekantelde caravan

    Toen Dirk van Mourik vanmiddag een gekantelde caravan op de A9 richting Alkmaar zag, zette hij zijn grote vuilniswagen vlak voor de caravan stil. Op die manier voorkwam hij levensgevaarlijke situaties op de weg. Op sociale media wordt de vuilniswagenchauffeur nu als held onthaald, maar zelf is hij er broodnuchter onder. ,,Ik dacht: of nu naar huis of die mensen even helpen. Toen ben ik de linkerbaan op gedoken”, zegt hij tegen NH Nieuws.