Volledig scherm
Bij het schietincident in de tram kwamen drie mensen om. Ook vielen er gewonden. © ANP

Inzamelingsactie voor begrafenis Roos (19) na aanslag

De buurvrouw van Roos Verschuur, de 19-jarige vrouw uit Vianen die omkwam bij de aanslag in Utrecht, heeft een crowdfunding actie opgezet. Ze wil 2.500 euro ophalen voor de begrafenis van haar buurmeisje. 

,,Mijn buurman heeft het niet breed, is alleenstaand en woonde met Roos samen, om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen krijgt door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter wil ik hem graag ondersteunen’', schrijft Martje Beniest bij de actie. Het doel van Beniest is dat de nabestaanden van Roos, die werkzaam was in een snackbar in Vianen, in alle rust kunnen rouwen. 

De actie is vanmiddag gelanceerd. De teller van de crowdfunding staat rond 17.30 uur op zo'n 1.700 euro.

Roos is één van de drie dodelijke slachtoffers van verdachte Gökmen Tanis, die het vuur opende in een tram. Ook de 49-jarige Rinke Terpstra, voetbaltrainer van de Utrechtse club Desto, en een 28-jarige Utrechter kwamen om

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.