Volledig scherm
Bij het schietincident in de tram kwamen drie mensen om. Ook vielen er gewonden. © ANP

Inzamelingsactie voor begrafenis Roos (19) na aanslag

De buurvrouw van Roos Verschuur, de 19-jarige vrouw uit Vianen die omkwam bij de aanslag in Utrecht, heeft een crowdfunding actie opgezet. Ze wil 2.500 euro ophalen voor de begrafenis van haar buurmeisje. 

,,Mijn buurman heeft het niet breed, is alleenstaand en woonde met Roos samen, om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen krijgt door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter wil ik hem graag ondersteunen’', schrijft Martje Beniest bij de actie. Het doel van Beniest is dat de nabestaanden van Roos, die werkzaam was in een snackbar in Vianen, in alle rust kunnen rouwen. 

De actie is vanmiddag gelanceerd. De teller van de crowdfunding staat rond 17.30 uur op zo'n 1.700 euro.

Roos is één van de drie dodelijke slachtoffers van verdachte Gökmen Tanis, die het vuur opende in een tram. Ook de 49-jarige Rinke Terpstra, voetbaltrainer van de Utrechtse club Desto, en een 28-jarige Utrechter kwamen om

  1. Moeder uit Apeldoorn bindt kind met luiers vast omdat er geen joint of shag in huis was

    Moeder uit Apeldoorn bindt kind met luiers vast omdat er geen joint of shag in huis was

    Bij het wakker worden ontdekte een jonge moeder dat er niets te roken in huis was: geen joint, geen shag. En haar huilende dochtertje van zestien maanden oud wilde ook al niet eten. Toen ging de nu 27-jarige P. van der S. uit Apeldoorn ‘over de zeik’, zoals ze het zelf noemt. Ze gaf het kind een pets in haar gezichtje en legde het in een ledikantje met de armpjes achter haar rug gebonden met twee luiers.