Netflix Party, Kahoot, Draw Something: met deze apps zijn je vrienden dichtbij
Voor wie graag onder de mensen komt, zijn deze dagen van thuisquarantaine een uitdaging. De hele week aan huis gekluisterd zitten en vervolgens niet eens de hort op kunnen in het weekend. Gelukkig kan de smartphone ons al een stuk helpen. Voor de mensen die hunkeren naar sociaal contact: met deze games en apps zijn je vrienden toch dichtbij.
Delen per e-mail
Draw Something
Je creatieve talent ten volle uiten? Dan is de app Draw Something misschien iets voor jou. Hij doet een beetje denken aan good old Pictionary. Het is de bedoeling om samen met een vriend of vriendin je tekenskills te tonen en om de beurt een tekening te maken, waarop de ander vervolgens moet raden wat het moet voorstellen. Plezier gegarandeerd!
Je leest een artikel van afgelopen zaterdag. In ons #NLBlijftThuis-dossier rakelen we artikelen op die jou kunnen helpen om de vele uren in eigen huis door te komen.
Je kan zowel de gratis als betaalde versie downloaden in de App Store of de Google Playstore. De betaalde versie (0,79 euro) bevat meer opdrachten en geen reclame.
Pictoword
Wij houden van rebussen. Ben jij er goed in? Met de app Pictoword ga je samen met vrienden de uitdaging aan en raad je zo snel mogelijk het woord uit rebussen, afbeeldingen en andere opdrachten.
Pictoword kan je gratis downloaden in de App Store en Google Play.
Netflix Party
Heel de dag films en series kijken: heel leuk. Maar alleen is maar alleen. Met deze app kan je samen – en toch apart – naar je lievelingsfilm kijken én tegelijkertijd met je vrienden praten via de chatbox. Zo heb je toch een beetje het gevoel samen te zijn. Netflix Party werkt alleen via Google Chrome. Bingewatchen maar!
Airtime
Airtime is ontworpen om zowat alles samen te doen met je vrienden, ongeacht hoe ver jullie je van elkaar bevinden. Het is een sociaal streamingplatform waarbij je met meerdere vrienden tegelijkertijd naar dezelfde video’s kunt kijken, en samen je favoriete muziek kan beluisteren. En dat terwijl je elkaar kan zien en horen. Je kan videochatten met maar liefst tien andere vrienden en je gesprek een grappige dimensie geven met geanimeerde stickers, geluidseffecten en filters.
Airtime is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.
Kahoot
Kahoot is een interactieve app waarbij je een quiz kan maken voor je vrienden en omgekeerd. Filmfanaat? Maak dan een quiz over verschillende filmpersonages en nodig je vrienden uit. Zodra zij ingelogd zijn, kan de quiz beginnen. Aan de hand van multiplechoicevragen verruim je je kennis. Weet jij het juiste antwoord of was jij de snelste? Dan word jij misschien wel Kahootkoning(in).
Kahoot is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.
Bksy
Met Bksy heb je altijd een handig overzicht van jouw boekenverzameling. Gebruik de handige scanner voor ISBN-codes en verzamel zo al je boeken in je eigen collectie. Zoek daarna vrienden die de app ook gebruiken en ontdek welk genre zij interessant vinden. Met deze app kan je gratis nieuwe boeken lezen en jouw boeken uitlenen aan anderen. Anderen boekenwurmen gevonden met dezelfde lievelingsauteur? Word dan lid van een online boekenclub, of start er zelf één!
Download Bksy gratis via de App Store en Google Play.
Happening
Met Happening zijn de opties eindeloos. De app is perfect voor vriendengroepen die snel uitgekeken zijn op één ding. Kies bijvoorbeeld voor Photo Hunt: een wedstrijd met foto-opdrachten voor jou en je vrienden, Sketchy: een online variant van Pictionary of Betrayal: een Risk-achtig spel waarbij alles draait om allianties smeden en elkaar verraden. Last van keuzestress? Probeer ze gewoon allemaal, plezier verzekerd!
Download de app gratis via de App Store en Google Play.
Spotify
Ook Spotify heeft een handige tool die ervoor zorgt dat jij en je vrienden samen van gezellige deuntjes kunnen genieten. Je kan immers met z'n allen een playlist samenstellen. Het enige wat je moet doen? Een playlist aanmaken, die op gezamenlijk zetten en vrienden kunnen nummers toevoegen, verwijderen of veranderen van volgorde.
Kwis.app
Altijd al eens willen quizzen zoals in een tv-studio? Met spektakel, beeld en geluid? Met een simpele klik op een knop kan dat met de Belgische Kwis.app. Je hebt de keuze uit 27 kant-en-klare topquizzen en die avond vol spelplezier? Die krijg je er zo bij.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
België zet teller met aantal gegeven vaccinaties online
De Vlaamse regering heeft een website online gezet waarop het aantal coronavaccinaties wordt bijgehouden. Op laatjevaccineren.be geeft de overheid niet alleen voorlichting over vaccinaties, maar kunnen zorginstellingen nu ook het aantal uitgedeelde prikken doorgeven. -
PREMIUM
Topman ASML Hoe houd je techreuzen China en de VS bij? ‘Meer ondernemersmentaliteit tonen’
De moeder van alle innovaties is die van ASML. De steeds weer betere chips die de machines van het Veldhovense bedrijf maken, staan aan de basis van de meeste innovaties. Topman Peter Wennink geeft zijn visie. -
Storing bemoeilijkt online bankieren ABN AMRO
ABN AMRO kampt sinds woensdagochtend met een storing voor internet- en mobiel bankieren en gebruik van Ideal. Hierdoor is het regelen van bankzaken via de website of app lastig en soms onmogelijk. Volgens de bank werken sommige functies inmiddels weer. -
Beste koop Op zoek naar een high-end smartphone? Dit zijn de toppers van deze winter
Elke twee maanden bekijkt AD Tech samen met techsite Tweakers de beste smartphones in verschillende prijssegmenten. We beoordeelden alle modellen en kozen onze favorieten. Vandaag behandelen we de beste smartphones in het hogere segment van rond de 800 euro. -
Jaarwisseling: datarecord netwerk KPN door thuisblijven en vuurwerkverbod
Nederlanders hebben elkaar nog massaler dan normaal gebeld en geappt tijdens oud en nieuw. KPN meldt een nieuw record op zijn mobiele netwerk, ook Vodafone ziet een enorme stijging.
-
PREMIUM
Winactie Speel de eindejaarsquiz en maak kans op een Samsung QLED TV
Het jaar 2020 gaat hoe dan ook de geschiedenisboeken in, maar er gebeurde nog veel meer naast de wereldwijde pandemie. Test je kennis in de grote 2020 eindejaarsquiz en maak kans op een Samsung QLED TV. -
Houseparty is het spuugzat: 1 miljoen dollar voor bewijs van 'lastercampagne’
De in coronatijden populaire videochatapp Houseparty looft naar eigen zeggen een bedrag van één miljoen dollar (ruim 910.000 euro) uit aan de persoon die kan aantonen dat er een ‘lastercampagne’ is opgezet tegen de app. Epic Games, de eigenaar van Houseparty, wordt op sociale media beschuldigd van het hacken van accounts van Netflix- en Spotify-gebruikers. -
Wereldwijde problemen bij berichtendienst Slack
De wereldwijde storing bij zakelijke berichtendienst Slack is volgens het bedrijf verholpen. Gebruikers van de dienst, waarvan veel bedrijven gebruikmaken, konden zo’n vijf uur lang geen berichten lezen of helemaal niet inloggen. Het bedrijf zegt dat er nog wel problemen zijn bij enkele ondersteunende diensten zoals de koppeling met kalender-apps en notificaties via e-mail.