Logo van de Zeeuwse Boekenprijs 2018
Volledig scherm
Logo van de Zeeuwse Boekenprijs 2018 © ZB

Zeventig inzendingen voor Zeeuwse Boekenprijs

VLISSINGEN - Er zijn dit jaar 70 kandidaten voor de Zeeuwse Boekenprijs. Dat zijn er iets minder dan afgelopen jaren. Vorig jaar waren er 76 inzendingen.

Jurysecretaris Anya Marinissen (ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland) maakt zaterdag 8 september een longlist met tien titels bekend bij Film by the Sea. Dat gebeurt tijdens een talkshow met auteur Jaap Robben, vanaf 16.15 uur in de Spiegeltent bij CineCity.

Shortlist

In oktober brengt de jury de longlist terug tot een shortlist met vijf kandidaten. Op zaterdag 3 november wordt de winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs 2018 bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de ZB in Middelburg, als onderdeel van de Week van het Zeeuwse Boek. Tegelijk worden de PZC-Publieksprijs en de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel uitgereikt.

De jury staat onder leiding van commissaris van de Koning Han Polman en bestaat verder uit Anya Marinissen, ZB-directeur Perry Moree, auteur Carolijn Visser (vorig jaar winnaar), PZC-redacteur Jan van Damme en Tiny Polderman, kenner van en schrijver over Zeeuwse (cultuur)geschiedenis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.