De druk bevaren Westerschelde leek begin deze eeuw een stuk schoner dan in de jaren tachtig van de vorige, maar bleek vorig jaar sterk vervuild te zijn met giftig PFAS, door lozingen van fabrieken, het Antwerpse 3M voorop.
Volledig scherm
PREMIUM
De druk bevaren Westerschelde leek begin deze eeuw een stuk schoner dan in de jaren tachtig van de vorige, maar bleek vorig jaar sterk vervuild te zijn met giftig PFAS, door lozingen van fabrieken, het Antwerpse 3M voorop. © Johan van der Heijden

Ook Vlissingse POV-fractie pleit voor onderzoek schadelijke effecten PFAS

VLISSINGEN - Ook de POV-fractie in Vlissingen pleit voor een grootschalig (bevolkings)onderzoek naar schadelijke effecten van concentraties PFAS in de Westerschelde. 

  1. Afschieten damherten mag van GS

    Afschieten damherten mag van GS

    Damherten in de Kop van Schouwen en de Manteling van Walcheren mogen van GS tot en met 31 december 2025 afgeschoten worden van een uur voor zonsopkomst tot een uur na zonsondergang. Gedeputeerde Staten willen de Faunabeheereenheid Zeeland daar in het kader van de nieuwe Omgevingswet ontheffing voor verlenen. Ook nu is daar al een vrijstelling voor, maar die komt te vervallen als de nieuwe Omgevingswet op 1 juli 2022 intreedt. De populatie is nu te groot voor het gebied en ze veroorzaken regelmatig schade.