Volledig scherm
Met man en macht is sinds afgelopen weekend gezocht rond Neeltje Jans. © Frans Bosscha

Zoektocht naar vermiste visser op Oosterschelde hervat zonder sonar

UpdateVLISSINGEN - De zoektocht op de Oosterschelde naar de vermiste sportvisser uit Heeze is woensdag hervat zonder het gebruik van sonarapparatuur. Het Landelijke Team Onderwaterzoekingen (LTOZ), dat ingezet zou worden, is plotseling opgeroepen voor een actie in Leeuwarden waar al dagen wordt gezocht naar de vermiste Remon Bruinsma.

"Het team wordt nu ingezet voor een gerichte spoedklus aan de andere kant van het land'', zegt Mireille Aalders van de politie. "Op de Oosterschelde is niet bekend waar precies gezocht moet worden, dus gaat die andere actie voor.'' Het Team Onderwaterzoekingen is niet groot genoeg om opgesplitst te worden. "Maar als er toch iets wordt gevonden in de Oosterschelde kunnen we andere duikers oproepen'', aldus Aalders.  Het is niet bekend of de LTOZ alsnog wordt ingezet. 

De visser werd zaterdag voor het laatst gezien vlak voordat hij met twee plaatsgenoten het water opging in een visbootje. Vermoedelijk raakte het drietal door de dichte mist in de problemen. Twee opvarenden, de 79-jarige Adriaan van Asten en diens zoon Erik (51), werden zondag levenloos gevonden.  De sportvisser die nog steeds vermist is, zou volgens meerdere bronnen Tiny van Kessel zijn. De gemeente Heeze-Leende wil deze naam nog niet bevestigen. 

De politie zoekt woensdag met meerdere mensen naar de vermiste man, zowel op het land als op het water.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement