Volledig scherm
Zoektocht naar de derde vermiste visser bij Neeltje Jans. © Frans Bosscha

Zoeken naar derde vermiste visser gestaakt

NEELTJE JANS - Politie en kustwacht zijn op de Oosterschelde gestopt met het actief zoeken naar de sportvisser  die sinds zaterdag vermist wordt. ,,Al onze opties zijn op'', aldus een woordvoerster. 

De 67-jarige visser uit het Brabantse Heeze was zaterdagochtend met zijn plaatsgenoten, vader en zoon Adriaan (79) en Erik (51) van Asten, vanaf Neeltje Jans in dichte mist de zee opgegaan in een visbootje. Vermoedelijk raakte het drietal in de dichte mist in de problemen. 

Vader en zoon Van Asten werden zondag levenloos gevonden.  Het lichaam van de zoon was aangespoeld bij de Mattenhaven op Neeltje Jans, de vader lag levenloos bij het wrak van het bootje bij de Roggenplaat. Vermoedelijk is het bootje met de vissers door de sterke stroming onder de stormvloedkering de Oosterschelde ingetrokken. 

Sonar

 De nog altijd vermiste sportvisser zou volgens meerdere bronnen Tiny van Kessel zijn.  Het Landelijke Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) zou woensdag met sonar op de Oosterschelde gaan zoeken, maar dat ging niet door omdat het team met spoed naar Leeuwarden werd gestuurd voor een andere vermissing.  Mogelijk gaat dat op een later tijdstip nog wel gebeuren. Dat is echter afhankelijk van andere werkzaamheden en ook het weer speelt daarin een rol, laat de politie weten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement