Volledig scherm
Bij Neeltje Jans is zondagavond het bootje geborgen waarmee de drie Brabantse sportvissers zijn verongelukt. © Roland de Jong

Zoekactie naar derde sportvisser Neeltje Jans gestaakt, twee lichamen en bootje geborgen

VIDEO/UPDATENEELTJE JANS - Op Neeltje Jans zijn zondagmiddag de lichamen gevonden van twee vermiste sportvissers. De zoekactie naar de derde visser is gestaakt wegens invallende duisternis. Maandagmorgen wordt verder gezocht. Het bootje is inmiddels geborgen. De sportvissers komen uit het Brabantse Heeze. Het zou gaan om een vader (79), zijn zoon (51) en een vriend (67). De zoon is aangespoeld, de vader werd aangetroffen in het bootje. Het vermoeden bestaat dat het bootje tegen een pijler is aangevaren en onder de stormvloedkering is doorgegaan.  

Volledig scherm
De brandweer zocht de hele kust af. © Melita Lanting

Het bootje waarop de vissers zaten werd eerder al teruggevonden bij  een zandplaat in de Oosterschelde ter hoogte van Neeltje Jans. Met een vliegtuig en reddingsboten van de KNRM werd zondagochtend langs de kust massaal gezocht naar de sportvissers. De Brabanders waren zaterdagochtend vertrokken vanaf Neeltje Jans, maar niet teruggekeerd bij de Bed and Breakfast in Wemeldinge waar ze sliepen. Daarop werd alarm geslagen.

Burgemeester Paul Verhoeven van Heeze-Leende is aangeslagen door het droeve nieuws over de drie sportvissers uit Heeze, onder wie een 79-jarige vader en zijn 51-jarige zoon. ,,Het is een vreselijk incident. Er heerst grote verslagenheid in het dorp. Dit grijpt iedereen behoorlijk aan." 

Verhoeven neemt maandagochtend contact op met de familie van de drie mannen, om hen ondersteuning te kunnen bieden. De burgemeester werd zondagochtend al op de hoogte gesteld door zijn collega-burgemeester van Veere.

Volledig scherm
De trailer waarop het bootje lag. © Marieke Mandemaker

De KNRM en de Kustwacht begonnen zaterdagnacht met zoeken naar de sportvissers, vertelt woordvoerster Maureen Ledegang van de Kustwacht.  Eerst in de omgeving van de stormvloedkering, later verder op de Noordzee. Daarbij werd ook de hulp van de KNRM-stations in Westkapelle, Neeltje Jans en Ouddorp ingeroepen. De drie werden echter niet gevonden. De zoekactie moest worden gestaakt vanwege het slechte weer. Er kon door de mist geen vliegtuig of helikopter opstijgen.

Vanochtend is de zoekactie verder gegaan bij daglicht. Het gebied waarin gezocht werd, strekte zich uit van Cadzand tot de Maasvlakte. Uiteindelijk werd er bij Neeltje Jans een bootje aangetroffen. 

Volledig scherm
Met verschillende boten werd naar het wrak gezocht. © Melita Lanting
Volledig scherm
Koopmansdank keert terug naar de haven na een eerste zoektocht.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik ben weer trots op het Nederlands Elftal

Ik ben weer trots op het Nederlands Elftal

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
20 stemmen