Volledig scherm
Zoekactie naar sportvissers bij Neeltje Jans © Frans Bosscha

Sonar ingezet bij zoektocht naar vermiste visser

OOSTERSCHELDE - De politie gaat woensdag met sonarapparatuur zoeken naar de sportvisser die zaterdag vermist raakte op de Oosterschelde. Vanwege de voorbereidingen die daarvoor getroffen moeten worden, wordt vandaag niet gezocht naar de 67-jarige man.

Maandag kondigde de politie nog aan dat vandaag verder gezocht zou worden naar de visser. "We hebben toen meter voor meter de plekken afgezocht waar we de visser zouden kunnen vinden", zegt politiewoordvoerder Mireille Aalders. "Het heeft geen zin om dat opnieuw op dezelfde manier te doen. Daarom schakelen we nu een boot in waarmee met sonar ook onder water gezocht kan worden."  

Dat gebeurt morgenochtend door het Landelijke Team Onderwaterzoekingen. Mocht er via sonar iets verdachts te zien zijn dan wordt een duikteam opgeroepen dat de plek nader onderzoekt.  

De sportvisser uit het Brabantse Heeze voer zaterdag met twee plaatsgenoten bij Vlissingen uit en raakte in de problemen bij Neeltje Jans. Vermoedelijk raakte het bootje een pijler van de Oosterscheldekering. De twee andere sportvissers, de 79-jarige Adriaan van Asten en zijn zoon Erik (51), werden zondag levenloos gevonden. 

De sportvisser die nog steeds vermist is, zou volgens meerdere bronnen Tiny van Kessel zijn. De gemeente Heeze-Leende wil deze naam nog niet bevestigen. 

De PZC nieuwsapp, download ‘m gratis!
Altijd het laatste nieuws op je smartphone. Klik hier voor iOS of hier voor Android!
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement