Volledig scherm
Erika Toutenhoofd en Jacqueline Cijsouw (rechts) met Patrick Lodiers in het Holland Heineken House.

Zeeuwse meisjes stelen de show in Holland Heineken House in Zuid-Korea

GANGNEUNG - Voor de vierde keer op rij bezoeken de Zeeuwse meisjes Erika Toutenhoofd, Jacqueline Cijsouw en Petra de Witte de Olympische Winterspelen. Gisteravond gingen de Westkappelaars, gehuld in Zeeuwse klederdracht, in het Holland Heineken House op de foto met presentator én Zeeuw Patrick Lodiers. 

,,Helaas is Petra haar koffer kwijt, dus zij kon de klederdracht nu nog niet aan doen. We hopen dat haar kleding de eerst volgende wedstrijd, de 10 kilometer, weer terecht is.'' Het drietal blijft nog tot 20 februari in Zuid Korea. Zondag zagen ze Sven Kramer goud winnen op de vijf kilometer. Verder bezoekt het trio nog de 500 meter en 10 kilometer bij de mannen en de voorrondes teampursuit  bij de vrouwen.

Vier jaar geleden was het drietal uit Westkapelle ook bij de Olympische Spelen in Sotsji. Ze waren toen bang dat de Russische douane hun extravagante kleding niet zou toelaten, maar die vrees bleek ongegrond. Ze konden daardoor, samen met een Russische supporter, in Westkappelse klederdracht voor het olympische ijsstadion poseren.

Tijdens de Winterspelen in Turijn en Vancouver waren ze er ook al bij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
  PREMIUM

  Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

  VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.
 2. VVD
  PREMIUM

  VVD

  Hopeloos naïef ben ik. Een paar weken geleden werd ik door een bekende gebeld of ik op wilde treden in het Scheldetheater op een avond met Klaas Dijkhoff. Hij doet op dit moment namelijk een toertje langs de twaalf provincies onder de naam ‘stand-up politics’: hij zelf treedt op, een lokale cabaretier treedt op en er is livemuziek. Ik kreeg daarbij geen enkele restrictie over de grappen, sterker nog: ze mochten juist over Klaas Dijkhoff gaan. Dat vond ik wel sportief en uitdagend en dus stemde ik in.