Volledig scherm
© Instagram Daan Breeuwsma

Black-out voor Breeuwsma, trotse 'halve Nederlander' Hirscher

SnowbytesVeel sporters berichten graag over hun bezigheden buiten de velden en zalen. In de rubriek Snowbytes kijken we wat bekende sporters in Pyeongchang meemaken en delen op social media. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.

Black-out

Jeroen Otter was duidelijk in zijn oordeel na het mislopen van de finale op de relay bij de Olympische Spelen in Gangneung. De shorttrackbondscoach kon niet anders dan Daan Breeuwsma aanwijzen als schuldige voor de uitschakeling. De sporter zelf toonde zich daarna schuldbewust op Instagram. Breeuwsma postte twee volledig zwarte pagina's in een opengeslagen boek. 

😥

Een foto die is geplaatst door null (@daanbreeuwsma) op

Eindelijk!

De Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher won vandaag eindelijk zijn eerste olympische titel veroverd. Op een ware horrorpiste, waar door de stevige wind zelfs verscheidene deelnemers afzagen van de risicovolle slalom, was de misschien wel beste skïer aller tijden ongenaakbaar. ‘Ik heb het geflikt. Ik ben superblij dat het vraagteken dat boven mijn carrière hing nu weg is’. Op Twitter postte de Oostenrijker met een Nederlandse moeder een foto waarin hij de wereld trots zijn gouden plak showt. 

Holland Heineken Nuis

De spectaculaire gouden race van Kjeld Nuis heeft nogal wat losgemaakt. De schaatser ontvangt felicitaties vanuit de hele wereld en nu heeft ook de eerste 'vernoeming' plaatsgevonden. Heineken, met zijn pr-team toch al handig in de marketing rond grote sportevenementen, heeft het Holland Heineken House voor even omgedoopt tot Holland Heineken Nuis. 

De middelvinger van Sjinkie

Middelvingers en Sjinkie Knegt, ze worden nogal eens in één adem genoemd. Op 19 januari 2014 stak hij er twee op richting de Zuid-Koreaanse Rus Viktor Ahn en sindsdien houden de Zuid-Koreanen hem in de gaten. Zoals afgelopen zaterdag: deed de shorttracker uit Bantega het nu stiekem weer? Hij zegt van niet, maar inspireerde wel verslaggever Thijs Zonneveld...

Typen op z'n Sjinkies. #shorttrack #doedesjinkie

Een foto die is geplaatst door null (@thijzzzzzzzzz) op

Gouden 1500 meter?

Heel Nederland loopt zich warm voor de 1500 meter schaatsen voor mannen. Tussen 12.00 uur en 13.30 uur komen Kjeld Nuis, Koen Verweij en Partick Roest daarvoor het ijs op. Iedereen verwacht een titanenstrijd tussen de eerste twee, oud-schaatser Mark Tuitert wenst ze alledrie succes. 

Sjinkie, Sjinkie, Sjinkie

Overigens is Knegt een grootheid in het shorttrack-gekke Zuid-Korea. Ook de producenten van de Winterspelen weten dat. Ze laten geen moment ongemoeid om het shorttrack goed en spectaculair in beeld te brengen. Zo zagen de Canadese schaatsers hoe de Nederlander zich zojuist overtuigend plaatste voor de kwartfinales van de 1000 meter. Schaatssprinter Laurent Dubreuil postte de foto. 

Watching short track in the bus on my way to watching long track at the oval! #olympics

Een foto die is geplaatst door null (@laurent_dubreuil) op

Weer een fles!

Net als Sven Kramer 'ritselde' ook Wüst tijdens de medaille-uitreiking vanochtend  een fles champagne bij Usain Bolt. Nederlands meest gelauwerde olympiër poseerde zoals de Jamaicaan dat altijd deed: de armen schuin boven het hoofd als een bliksemschicht. Bolt beloofde olympiërs die als hem zouden poseren een chique fles. TeamNL wijst Bolt fijntjes op zijn belofte.