De omhelzing van de koning met schaatskoningin Ireen Wüst

videoKoning Willem-Alexander maakt op dit moment bijzondere dagen mee op de Olympische Spelen in Pyeongchang. Vandaag kon hij wederom een gouden medaille-winnaar feliciteren met Ireen Wüst. De koningin van de olympische schaatsbaan liep na afloop naar hem toe om zich eens goed te laten omhelzen.

Dat de koning een goede hand heeft bij sportprestaties bleek zaterdag al. Hij koos ervoor om te gaan kijken bij de 3 kilometer voor vrouwen. Daar zag Willem-Alexander de clean-sweep van Nederland met als verrassende winnaar Carlijn Achtereekte. Gelijktijdig behaalde Sjinkie Knegt - zonder zijn aanwezigheid - een zilveren-medaille bij het shorttracken.

Nadat gisteren ook Sven Kramer een gouden medaille behaalde op de 5 kilometer, was het vandaag opnieuw raak. Ireen Wüst versloeg de ongenaakbaar lijkende Miho Takagi en werd olympisch kampioen op de 1500 meter.  Uiteraard trof ze na afloop Willem-Alexander en viel in zijn trotse armen.

Volledig scherm
Koning Willem-Alexander feliciteert Ireen Wust met het behalen van een gouden medaille op de 1500 meter tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang. © ANP