Caravans staan op Camping Hatenboer in het stijgende water in de Maas. Vanwege de hoge waterstand in de rivier ontstaan op veel plekken in Limburg problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Caravans staan op Camping Hatenboer in het stijgende water in de Maas. Vanwege de hoge waterstand in de rivier ontstaan op veel plekken in Limburg problemen. © ANP

Maaswater bereikt hoogste stand: vrees voor erger blijft bestaan

In Limburg wordt de omvang van de ramp die het hoogwater veroorzaakt steeds zichtbaarder. Hele buurten staan onder water, vele honderden mensen zijn al geëvacueerd. Het waterpeil in de Maas heeft vannacht zijn hoogste stand bereikt en kwam niet hoger dan werd verwacht. Een doemscenario lijkt het zuiden van Limburg bespaard te blijven, maar de vrees voor erger in het noorden van de provincie blijft bestaan.

  1. Grootste drugsoperatie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederlandse agenten vluchtte’
    PREMIUM

    Grootste drugsopera­tie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederland­se agenten vluchtte’

    De Schiedamse drugsbaron Çetin G. zou in 2016 Nederlandse politieagenten hebben omgekocht die hem hielpen vluchten naar Turkije. Dat vertellen twee Turkse hoofdofficieren van justitie die het onderzoek Operatie Moeras hebben geleid - ‘de grootste drugsoperatie in de geschiedenis van de Turkse Republiek’. Maandag begint in Ankara het enorme strafproces tegen G. en 72 medeverdachten.