Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

'Zo'n figuur als Brech maakt me razend, ook al val ik ook op kinderen'

Wat móet je nou als je verliefd wordt op kinderen, daar niks mee doet, zwaar gefrustreerd raakt en er ook nog eens met niemand over kan praten? Edwin (26) wilde dus dood. Sinds vier maanden zoekt hij een oplossing. ,,Zo’n figuur als Jos Brech maakt mij razend.’’

Toen hij een jaar of twaalf was merkte Edwin het voor het eerst, dat hij verliefd kan worden op kinderen. ,,Op broertjes en zusjes van vrienden. Zo begon het. Het leeftijdsverschil was toen natuurlijk nog niet zo groot.’’ Maar terwijl Edwin ouder werd, ging de leeftijdsgrens voor zijn verliefdheden niet omhoog.

  1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
    PREMIUM

    Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

    Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”