Volledig scherm
De 55-jarige Jos Brech, de moordverdachte van Nicky Verstappen, op de internationale Most Wanted-lijst van Interpol en Nationale Opsporingslijst van de politie. © ANP

Ruim 1000 tips in zaak Verstappen, driekwart over verblijfplaats Jos Brech

De politie heeft inmiddels ruim duizend tips ontvangen in het onderzoek in de zaak-Nicky Verstappen. Driekwart daarvan gaat over de mogelijke verblijfplaats van verdachte Jos Brech, of over mensen die hem misschien nog hebben gezien.

Talloze tips over de verblijfplaats van Jos Brech komen niet alleen uit Europa, maar ook uit andere delen van de wereld. Sommige van die tips worden gezien de urgentie, met grote spoed nagelopen. Andere tips over de verdachte van de moord op Nicky Verstappen lijken onwaarschijnlijk, maar worden toch stuk voor stuk nagetrokken, zegt een woordvoerder van de politie.

Gisteren werd bijvoorbeeld een tip uit de Vogezen met spoed nagetrokken, maar het bleek om een onschuldige Belg te gaan, die op de verdachte leek. ,,Onze focus ligt op het achterhalen van de verblijfplaats van de man'', zei de woordvoerder. ,,Dat heeft prioriteit.''

Ook vandaag bleven tips binnenstromen, onder meer uit België, Frankrijk en Spanje, maar ook uit andere werelddelen. De teller staat al boven de duizend. ,,Hij wordt overal gezien, lijkt het wel'', aldus de woordvoerder.

Privéberichten

Het grootste deel, zo'n negenhonderd tips, is binnengekomen via het speciale telefoonnummer dat is ingericht en via de website politie.nl. Het overige deel is binnengekomen via onder meer privéberichten op sociale media bij diverse politieaccounts.

Er is een apart servicecentrum ingericht dat alle telefonische tips aanneemt. Daar zitten vier medewerkers van de politie en een coördinator. Verder is er een rechercheur van het onderzoeksteam aan het servicecentrum toegevoegd die bekijkt welke tips met spoed moeten worden opgepakt.

Bekijk hieronder een video over de klopjacht op Jos Brech: