Volledig scherm
De opening van het dagcentrum aan de Lange Nobelstraat in Zierikzee was in 2009 nog een feestje waard. © Dirk-Jan Gjeltema

Arduin sluit locaties op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Arduin gaat weg van Schouwen-Duiveland. De stichting heeft niet genoeg personeel meer om haar woonhuis en dagcentrum in Zierikzee open te houden.

Het gaat om het woonhuis in het voormalige gebouw van het Groene Kruis aan het Jannewekken en het pand waar de bewoners hun dag doorbrengen, in een pand naast Molen De Hoop aan de Lange Nobelstraat.

Het personeelstekort is volgens de Zeeuwse zorginstelling zo groot dat 'niet langer kwalitatieve zorg kan worden gewaarborgd'. Meer dan een jaar zegt Arduin zich actief te hebben ingezet om personeel te vinden, maar dat is niet gelukt.

Zeven cliënten

In Zierikzee wonen momenteel zeven cliënten van Arduin. In overleg met hen zoekt Arduin intern naar een nieuwe woonlocatie. Ook de medewerkers worden binnen Arduin herplaatst. Dat gebeurt bij voorkeur op de nieuwe locaties van de zeven cliënten, zodat die vertrouwde mensen om zich heen houden.

De woonlocatie aan het Jannewekken was sinds 1999 open, het dagbestedingscentrum aan de Lange Nobelstraat volgde in 2009. Het waren de eerste stappen van Arduin op Schouwen-Duiveland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Concert The Animals in Bruinisse

    Concert The Animals in Bruinisse

    BRUINISSE - De Britse popgroep The Animals (House of the Rising Sun) krijgt er niet genoeg van. De oude rotten komen zaterdag 27 oktober voor de tweede keer dit jaar naar Schouwen-Duiveland. Op 31 maart en 1 april stonden ze in Brogum Zierikzee. Nu komen ze naar Bruinisse voor een concert in dorpshuis De Vanger. Drummer John Steel (77) richtte in 1957 de band met Eric Burdon in 1957 op. Toetsenist Mick Gallagher is ook van het eerste uur en nog steeds van de partij. De huidige formatie bestaat verder uit zanger/gitarist Danny Handley (die Burdon vervangt) en bassist Roberto Ruis. De Nederlandse band De Maskers 2.0 mag het publiek in Bruinisse opwarmen. Het programma begint om 20.30 uur.