Volledig scherm
De opening van het dagcentrum aan de Lange Nobelstraat in Zierikzee was in 2009 nog een feestje waard. © Dirk-Jan Gjeltema

Arduin sluit locaties op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Arduin gaat weg van Schouwen-Duiveland. De stichting heeft niet genoeg personeel meer om haar woonhuis en dagcentrum in Zierikzee open te houden.

Het gaat om het woonhuis in het voormalige gebouw van het Groene Kruis aan het Jannewekken en het pand waar de bewoners hun dag doorbrengen, in een pand naast Molen De Hoop aan de Lange Nobelstraat.

Het personeelstekort is volgens de Zeeuwse zorginstelling zo groot dat 'niet langer kwalitatieve zorg kan worden gewaarborgd'. Meer dan een jaar zegt Arduin zich actief te hebben ingezet om personeel te vinden, maar dat is niet gelukt.

Zeven cliënten

In Zierikzee wonen momenteel zeven cliënten van Arduin. In overleg met hen zoekt Arduin intern naar een nieuwe woonlocatie. Ook de medewerkers worden binnen Arduin herplaatst. Dat gebeurt bij voorkeur op de nieuwe locaties van de zeven cliënten, zodat die vertrouwde mensen om zich heen houden.

De woonlocatie aan het Jannewekken was sinds 1999 open, het dagbestedingscentrum aan de Lange Nobelstraat volgde in 2009. Het waren de eerste stappen van Arduin op Schouwen-Duiveland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement