Volledig scherm
stockpzc Wethouder John de Jonge Vlissingen LPV © Mechteld Jansen

Vlissingse wethouder: ‘Er komt een verwijsbord naar de marinierskazerne dat ze tot in Doorn kunnen zien’

VLISSINGEN - Bij de rotonde aan de entree van Vlissingen komt een verwijsbord naar de marinierskazerne ‘dat ze tot in Doorn kunnen zien’. Dat zegt wethouder John de Jonge, nadat in een bewegwijzeringsplan voor bedrijventerrein Souburg II de kazerne vergeten was.

De Jonge sneerde daarmee naar de militairen, die hun huidige kazerne niet willen verlaten voor een nieuwe kazerne in Vlissingen. De gemeente Vlissingen heeft nu de Nationale Bewegwijzeringsdienst opdracht gegeven voor levering en plaatsing van alle bewegwijzeringssignalen rond het nieuwe bedrijventerrein. Vlissingen gaf een Gelders bedrijf vorig jaar een bewegwijzeringsplan te maken en bebording te leveren. Het plan van het bedrijf werd vanwege ‘een aantal tekortkomingen’ afgekeurd door de Nationale Bewegwijzeringsdienst.

Er ontbrak onder meer een verwijzingsbord op de nieuwe rotonde op het bedrijventerrein naar de toekomstige marinierskazerne. De opmerking dat die fout het bedrijf wel vergeven kan worden nu uiterst onzeker is of de kazerne er ooit komt, viel niet goed bij wethouder John de Jonge. 

  1. ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan
    PREMIUM

    ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan

    DOMBURG - Marc Cardon is aangenaam verrast over wat hij ziet in het oude Kabelstation in Domburg. Een groep kunstenaars veranderde de afgelopen maanden een deel van dat KPN-gebouw in een atelier waar jonge kunstenaars werken, brainstormen en exposeren. De docent Frans uit Koudekerke wijst naar een zeegezicht, gemaakt door Michael Kluin, en zegt dat hij dat wel thuis wil ophangen. Hij vindt het prachtig zoals de kunstenaar de kracht van de zee en de golven heeft ‘gevangen’ op het doek. ,,Het straalt echt beweging uit.”