Vlissingen reikt mariniers de hand op kazerneterrein

VIDEOVLISSINGEN - ‘Welkom!', riepen ze in koor. Zeventien mensen - en drie honden - gaven zondag gehoor aan de oproep van Zeus Hoenderop om naar de beoogde locatie van de marinierskazerne in Vlissingen te komen.

Vorig weekend kampeerde de Tilburgse kunstenaar op het terrein. ,,Mariniers beschouwen deze provincie als een achtergebleven gebied, maar ik heb hier vooral de gastvrijheid van de Zeeuwen mogen ervaren. Om dat te tonen en met elkaar een statement te maken, heb ik nu alle Vlissingers uitgenodigd. Laten we elkaar de hand reiken.”

Dat de opkomst niet overweldigend was, deerde hem niet. ,,Je hoopt dat het zwart staat van de mensen, maar het is wat het is. De mensen die er zijn, zijn met hun hart gekomen.”

Volledig scherm
Vlissingen bereiden mariniers een warm welkom. © Dirk-Jan Gjeltema

Een van hen is Jan Casteleijn, oud-raadslid voor de VVD. ,,Die marinierskazerne is een heel raar drama geworden voor alle betrokkenen. Ik heb ernstige moeite met de argumentatie erachter. Ik begrijp niet dat als er een politiek besluit ligt dat zo ver gaat dat er een overeenkomst wordt getekend, men zich zeven jaar later bedenkt omdat het personeel niet zou willen. Dat slaat nergens op.”

  1. ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan
    PREMIUM

    ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan

    DOMBURG - Marc Cardon is aangenaam verrast over wat hij ziet in het oude Kabelstation in Domburg. Een groep kunstenaars veranderde de afgelopen maanden een deel van dat KPN-gebouw in een atelier waar jonge kunstenaars werken, brainstormen en exposeren. De docent Frans uit Koudekerke wijst naar een zeegezicht, gemaakt door Michael Kluin, en zegt dat hij dat wel thuis wil ophangen. Hij vindt het prachtig zoals de kunstenaar de kracht van de zee en de golven heeft ‘gevangen’ op het doek. ,,Het straalt echt beweging uit.”