Volledig scherm
Els de Hoon van naturistencamping De Belt met de 80-jarige Carel Zuiderwijk, een van de oudste gasten. © Lex De Meester

Vervuilde grond? Op camping De Belt bij Ritthem pakt niemand zijn koffers

RITTHEM - ,,Niemand heeft zijn koffers gepakt. Nee hoor, wat een onzin allemaal'', zegt Els de Hoon van naturistencamping De Belt bij Ritthem na alle commotie over de vervuilde grond op het terrein van de geplande marinierskazerne. 

Op de plaats aan de Oostelijke Bermweg, waar tot begin jaren 70 Vlissingen vuil stortte, genieten de gasten van de zoveelste zomerse dag. 

,,In 2000 is het terrein afgedekt en verhoogd met een laag van twee tot drie meter schone grond. Ieder jaar wordt er gecontroleerd'', aldus bestuurslid René van Kleven van de naturistenvereniging Zeelandia, eigenaar van de camping. In de onmiddellijke omgeving  staan in het land peilbuizen om de verontreiniging in de gaten te houden. De sanering van dat gebied begint dit najaar. Over de kosten doen provincie en Rijk, die de sanering fifty-fifty betalen, geen mededelingen omdat het werk nog moet worden aanbesteed. De provincie heeft nog 4,2 miljoen over van de in totaal 18 miljoen euro die vrijgemaakt is voor aankoop van grond en andere werkzaamheden voor de marinierskazerne.

Volledig scherm
Camping De Belt van naturistenvereniging Zeelandia ligt in het bos op de voormalige vuilstort. © Theo Giele

Voor de naturisten is het de laatste zomer op De Belt. Volgend jaar verhuist de camping naar de Schone Waardin, een stuk grond anderhalve kilometer verderop. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement