Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Barbara Visser (VVD) van Defensie tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. © ANP

Staten: Staatssecretaris Visser heeft problemen met marinierskazerne aan zichzelf te wijten

MIDDELBURG - Staatssecretaris Barbara Visser moet niet zeuren dat ze voor een dilemma staat in het besluit over de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. Door ‘vertraging op vertraging te stapelen heeft ze zelf twijfel gezaaid’ of het wel echt doorgaat.

Dat schrijven alle vijftien partijen in Provinciale Staten in een brief aan de Tweede Kamer. De Staten accepteren het dilemma dan ook niet. De Kamerleden worden eraan herinnerd dat ze zelf in 2012 het besluit voor de verhuizing hebben genomen. Sindsdien zijn er volgens de Zeeuwse Statenleden geen nieuwe relevante feiten gepresenteerd die een heroverweging logisch maken. Destijds is al voorspeld dat de verhuizing voor een tijdelijke uittocht bij het Korps Mariniers zou leiden. Maar elke marinier die sinds 2014 in dienst is gekomen, wist dat hij naar Vlissingen moest verhuizen. 

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”