Volledig scherm
Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie na het overleg met het bestuur van de provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en het waterschap over de problemen rond de verhuizing van de marinierskazerne. ANP ARIE KIEVIT © ANP

Staatssecretaris ‘kennelijk verkeerd begrepen’ na overleg marinierskazerne

MIDDELBURG  - Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser heeft commissaris van de koning Han Polman en de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar gebeld om te zeggen dat haar uitspraak na afloop van het overleg over de marinierskazerne verkeerd begrepen is.

De staatssecretaris sprak maandag in Middelburg met bestuurders van de provincie, de gemeente Vlissingen en waterschap Scheldestromen. Visser zei voor de microfoon van de PZC (zie video onder) dat de Zeeuwse bestuurders ‘graag willen meedenken over het dilemma’ rond de marinierskazerne en daarbij ‘de helpende hand’ willen toesteken. 

Haar uitlatingen waren aanleiding voor provinciaal bestuurder Dick van der Velde en de Vlissingse wethouder Albert Vader om een brief op poten te schrijven. Volgens hen wil Zeeland alleen maar meedenken over het helpen bij de verwezenlijking van de kazerne in Vlissingen. ,,Wij willen realisatie van de kazerne en geen compensatie”, zei Vader. 

Maandagavond, na ontvangst van de brief, belde Visser naar de commissaris en de burgemeester om het misverstand uit de wereld te helpen. Tegenover de NOS zei een woordvoerder van Defensie over de telefoontjes naar Zeeland: ,,Ze heeft tegen de commissaris van de koning en de burgemeester gezegd: kennelijk ben ik verkeerd begrepen. Ze erkent dat de Zeeuwse bestuurders niet haar dilemma’s deelden, maar wel een uitgestoken hand boden bij zorgen van de staatssecretaris over de dreigende uitstroom bij het Korps Mariniers.” Dit bevestigen zowel de gemeente als de provincie.

Zie hieronder het betreffende interview

Lees meer over de marinierskazerne in ons dossier

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”
 3. Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslankte optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelftal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’
  video

  Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslank­te optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelf­tal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’

  ‘s-Heerenhoek - Terwijl Sas van Gent de optocht verplaatst, durft ‘s-Heerenhoek het wél aan. Paerehat gaat het feestje niet afblazen. Van uur tot uur houden ze het weerbericht in de gaten. Als blijkt dat de wind niet gaat liggen, besluit carnavalsvereniging De Koenkelpot op het laatste moment alsnog alle grote wagens te schrappen. ,,Het voelt alsof je naar een jeugdelftal kijkt, terwijl je kaarten had voor Ajax”, zegt toeschouwer Rinus.