Volledig scherm
© lex de meester

Minister herhaalt: besluit mariniers nog niet onomkeerbaar

DEN HAAG - Minister van Defensie Ank Bijleveld (CDA) bevestigde vanmiddag op Radio 1 dat het besluit om naar Vlissingen te verhuizen nog niet onomkeerbaar is.

Bijleveld wil een onderzoek naar de redenen van mariniers om niet naar Vlissingen te willen verhuizen afwachten. ,,Het is zo dat Vlissingen ook gewoon zijn proces heeft. Het enige wat ik kan zeggen is dat het point of no return nog niet bereikt is.''

Regeringspartij D66 wil over de verhuizing van de mariniers naar Vlissingen in gesprek met staatssecretaris Barbara Visser. Tweede Kamerlid Salima Belhaj heeft over de kwestie een Kamerdebat aangevraagd voor de derde week van juni. Ze betitelt de verhuizing van de mariniers van Doorn naar Zeeland als een 'slecht besluit uit 2012 voor onze mariniers en onze veiligheid.

GroenLinks heeft de conclusie ook al getrokken. Kamerlid Isabelle Diks, die het initiatief nam voor het gesprek tussen Kamerleden en mariniers van afgelopen donderdag, vat het als volgt samen: ,,Boodschap is helder: met het huidige plan komen operationele inzet, welzijn en veiligheid van het personeel in gevaar'', twittert Diks.

Volgende week trekken de tegenstanders van de verhuizing opnieuw aan de bel in Den Haag. Miriam Appels uit Driebergen biedt dinsdagmiddag haar petitie 'Marinierskazerne Doorn moet blijven' aan aan de Vaste Kamercommissie Defensie. De petitie werd tot nu toe door ruim 12.500 mensen ondertekend. Appels had op 30.000 handtekeningen gehoopt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement