Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de Koning Han Polman: ''Iedereen kan nu zijn eigen conclusies trekken, zoals dat hoort." © Cris Sohier

Marinierskazerne: Commissaris van de koning Polman haalt hard uit naar staatssecretaris Visser

Update 18:24 uurMIDDELBURG - Voor het eerst heeft commissaris van de koning Han Polman in het openbaar hard uitgehaald naar staatssecretaris Barbara Visser (VVD, Defensie) over de marinierskazerne. En houdt het dagelijks provinciebestuur de deur niet meer potdicht voor iets anders dan verhuizing van de mariniers naar Vlissingen.

Aanleiding is een publicatie in De Telegraaf, dat Visser al in november op basis van onderzoek heeft besloten de marinierskazerne niet in Vlissingen te bouwen maar in Nieuw-Milligen. Terwijl de Tweede Kamer haar daar in het wekelijkse vragenuurtje over aan de tand voelde, uitten Polman en gedeputeerde Dick van der Velde (VVD) daarover hun ongenoegen in hun wekelijkse gesprek met de Zeeuwse pers.

Wat is jullie reactie op het artikel in De Telegraaf?

Van der Velde: ,,Het verstevigt onze drang om nu van het ministerie helderheid te krijgen over de huidige stand van zaken. We hebben in het vorige gesprek afgesproken dat er een vervolg zou komen. We dringen bij de staatssecretaris aan om met een uitnodiging te komen voor een vervolggesprek, als het kan deze week nog, en in dat gesprek helderheid te geven over de stand van zaken.”

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”
 3. Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslankte optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelftal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’
  video

  Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslank­te optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelf­tal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’

  ‘s-Heerenhoek - Terwijl Sas van Gent de optocht verplaatst, durft ‘s-Heerenhoek het wél aan. Paerehat gaat het feestje niet afblazen. Van uur tot uur houden ze het weerbericht in de gaten. Als blijkt dat de wind niet gaat liggen, besluit carnavalsvereniging De Koenkelpot op het laatste moment alsnog alle grote wagens te schrappen. ,,Het voelt alsof je naar een jeugdelftal kijkt, terwijl je kaarten had voor Ajax”, zegt toeschouwer Rinus.