Volledig scherm
Mariniers oefenen op het strand bij Vlissingen © Lex De Meester

Mariniers mogen Zeeuws wenarrangement niet aannemen

MIDDELBURG - Het was goed bedoeld, maar veertig mariniers mogen hun Zeeuwse 'wenarrangement'  niet aannemen. Mariniers en andere medewerkers van Defensie mogen geen geschenken van vijftig euro of meer aannemen als die samenhangen met hun functie. 

De veertig hadden in april meegedaan aan een ludieke online-quiz over Zeeland. De quiz was een reactie van de provincie op het negatieve beeld dat van Zeeland werd geschetst door tegenstanders van de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen.

Het Zeeuwse bedrijfsleven had het arrangement aangeboden aan mariniers die aan de quiz deelnamen. Het bestond uit twee gratis overnachtingen, een dinervoucher en een 'Ontdek Zeeland-pakket' met tips voor leuke activiteiten in Zeeland.

Het veto van Defensie op het geheel verzorgde verblijf in Zeeland kwam voor de provincie als een verrassing, zeggen de gedeputeerde Jo-Annes de Bat (CDA) en Carla Schönknecht (VVD). Veel woorden willen ze er niet aan vuil maken. ,,Maar het is een gemiste kans'', vindt Schönknecht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement