Volledig scherm
Zeus Hoenderop bij zijn tentje op het terrein waar de marinierskazerne moet komen © Lex De Meester

Kunstenaar roept op: ‘Kom zondag naar kazerneterrein en geef de mariniers een hand’

VLISSINGEN -  Laat zien dat de mariniers welkom zijn in Vlissingen. Die oproep doet de Tilburgse kunstenaar Zeus Hoenderop. Vorig weekend kampeerde hij een paar dagen op het weiland waar de marinierskazerne moet komen. Zondag wil hij een tweede actie. Zoveel mogelijk Vlissingers moeten naar het toekomstige terrein komen om de mariniers figuurlijk de hand te reiken. 

Hoenderop kreeg tijdens zijn kampeerweekend veel Vlissingers op bezoek. Zij vroegen hem: wat ga je hierna doen? ,,Ik heb vooral goed geluisterd‘’, zegt de beeldend kunstenaar. De discussie gaat volgens de Tilburger allang niet meer over de verhuizing van de mariniers van Doorn naar Vlissingen. ,,Het is momenteel een politiek getouwtrek. Een strijd om gelijk. Waar uiteindelijk ook iemand verliest. Met alle gevolgen van dien. Niemand buigt meer.‘’

Het is belangrijk, zegt Hoenderop, dat de Vlissingers het gevoel krijgen dat ze gehoord en gezien worden en dat Zeeland niet wordt weggezet als een tweederangs provincie. Vlissingers moeten laten zien dat ze trots zijn op hun woonplaats en op hun provincie. Tegelijkertijd mogen de mariniers en de politiek geen gezichtsverlies leiden als de verhuizing toch gewoon doorgaat. ,,Mariniers verdienen onze respect‘’, zegt Hoederop.

De beeldende kunstenaar roept alle Vlissingers op om samen met hem komende zondagmiddag om drie uur te verzamelen op het toekomstige kazerneterrein om daar de mariniers en de politiek figuurlijk de hand te reiken. ,,Want het moet niet langer gaan over strijd, maar over het elkaar de hand geven, waarbij er voor niemand gezichtsverlies is.‘’ 

  1. ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan
    PREMIUM

    ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan

    DOMBURG - Marc Cardon is aangenaam verrast over wat hij ziet in het oude Kabelstation in Domburg. Een groep kunstenaars veranderde de afgelopen maanden een deel van dat KPN-gebouw in een atelier waar jonge kunstenaars werken, brainstormen en exposeren. De docent Frans uit Koudekerke wijst naar een zeegezicht, gemaakt door Michael Kluin, en zegt dat hij dat wel thuis wil ophangen. Hij vindt het prachtig zoals de kunstenaar de kracht van de zee en de golven heeft ‘gevangen’ op het doek. ,,Het straalt echt beweging uit.”