Volledig scherm
Marinier tijdens een oefening in Vlissingen. © Dirk Jan Gjeltema

'Inspraak mariniers over verhuizing kazerne moet opnieuw'

UTRECHT - Defensie heeft steken laten vallen bij de medezeggenschap van het personeel in de plannen voor de marinierskazerne in Vlissingen. Het college geschillen medezeggenschap Defensie adviseert de procedure  grotendeels over te doen.

Dat zegt advocaat Jasper de Waard, die optreedt namens de TRMC (Tijdelijke Reorganisatie Medezeggenschapscommissie) die ook de belangen van de mariniers behartigt. Volgens De Waard stelt de geschillencommissie dat de TRMC te laat en onvoldoende bij de plannen is betrokken. ,,De TRMC gaat niet over de vraag óf er een kazerne in Vlissingen moet komen. Dat is een zaak van de politiek. Het gaat om de vraag hóe. Daar mogen de mariniers wel wat van vinden.''

Het advies van de geschillencommissie is niet bindend, maar het zou volgens De Waard onverstandig zijn als Defensie het advies naast zich neerlegt. Deze commissie is  door Defensie zelf en de vakbonden in het leven geroepen.

Het opnieuw doorlopen van de inspraakprocedure zal eerder maanden dan weken vergen, verwacht De Waard. Defensie wil in juli 2019 de opdracht voor de bouw gunnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement